22ο_φεστιβαλ_ντοκιμαντερ_θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΕΣ

22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

20/05/2020

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη 19 Μαΐου το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που για πρώτη φορά στην ιστορία του διεξάγεται ηλεκτρονικά.Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ, το πρώτο 24ωρο της διοργάνωσης δόθηκαν 12.187 δωρεάν εισιτήρια.

Το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Μαίου και στη διάρκειά του θα προβληθούν (στο κανάλι του φεστιβάλ στο διαδίκτυο) 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

Μεταξύ άλλων, ανοιχτή online συζήτηση διοργανώνεται την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 20:00, με θέμα την «Ανθρωπόκαινο». Η συζήτηση, στόχο έχει να προσεγγίσει το ζήτημα κινηματογραφικά, αλλά και φιλοσοφικά, επιστημονικά και φυσιολατρικά.

Μετέχουν (πάντα online) οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρόεδρος και ιδρυτής του Αρκτούρου, Κώστας Στασινόπουλος, επιμελητής και ιστορικός τέχνης, Serpentine Galleries, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)/ Κωνσταντίνος Βουδούρης, καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ/ Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια και Χρυσόστομος Σταμούλης,καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ εξέδωσε ήδη έναν τόμο (δίγλωσση ειδική έκδοση 120 σελίδων με τίτλο «Ανθρωπόκαινος»), στις σελίδες του οποίου επιστήμονες, ιστορικοί του κινηματογράφου και των τεχνών και φιλόσοφοι προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που δημιουργεί τη νέα αυτή πραγματικότητα.

Οι προβολές των 210 ταινιών της φετινής ηλεκτρονικής διοργάνωσης συνεχίζονται κανονικά με διαδικτυακή σύνδεση των θεατών (αποκλειστικά από την Ελλάδα) στην ιστοσελίδα www.filmfestival.gr και του συνδέσμου TDF22 ONLINE.

Στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν (και τα χρηματικά) τα βραβεία του 22ου ΦΝΘ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio