Ζητούν να αντικατασταθεί το άγαλμα του Κολόμβου με του Prince
NEWS

Ζητούν να αντικατασταθεί το άγαλμα του Κολόμβου με του Prince

Συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα να αντικατασταθεί το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στη Μινεσότα με εκείνο του Prince έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο. Πάνω από 10.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από πολίτες  που υποστηρίζουν ότι «ο Prince αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα και ο Κολόμβος όχι».

Το άγαλμα του Κολόμβου βρίσκεται στο Σεντ Πολ, στην πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας. Το αίτημα αντικατάστασής του αγάλματος με ένα του Prince, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μινεάπολη στη Μινεσότα εντάσσεται στις προσπάθειες απομάκρυνσης συμβόλων που τιμούν προσωπικότητες που συνδέονται με τη σκλαβιά και την καταπίεση μαύρων στις ΗΠΑ, που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ζητούν να αντικατασταθεί το άγαλμα του Κολόμβου με του Prince

«Εμείς, οι υπογράφοντες δεν πιστεύουμε ότι ο Κολόμβος αντιπροσωπεύει τις αξίες των κατοίκων της Μινεσότα. Αντί να υμνούμε έναν άνθρωπο που ήθελε να αφανίσει τους μαύρους και τους ιθαγενείς, θα πρέπει να τιμήσουμε τα μέλη της κοινότητάς μας των οποίων η ηγετική ικανότητα μας εμπνέει» τονίζουν οι διοργανωτές της εκστρατείας.

«Σε ολόκληρη τη χώρα, οι αρχές των πόλεων επιλέγουν να αφαιρέσουν αγάλματα υπερασπιστών της λευκής υπεροχής, ιδιοκτητών σκλάβων και εκείνων που απειλούσαν τη ζωή μαύρων»

Ο Χριστόφορος Κολόμβος θεωρείται πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στις ΗΠΑ, μία χώρα που γιόρταζε ως εθνική εορτή την Ημέρα Κολόμβου.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio