Μαργαρετ Ατγουντ-pepper966
ΒΙΒΛΙΟ

The Handmaid’ s Tale: Kυκλοφορεί το σίκουελ

09/09/2019

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο θα πάψουν να ασχολούνται με το Brexit. Κι αυτό  λόγω των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Καναδής συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ, του σίκουελ της ‘Ιστορίας της Πορφυρής Δούλας‘ ( The Handmaid’s Tale) μετά από 35 χρόνια!

Απόψε τα μεσάνυχτα, στις 12 ακριβώς, οι αναγνώστες θα έχουν στα χέρια τους τη συνέχεια μιας ιστορίας που ξεκίνησε το 1985 για να αποδειχθεί σήμερα προφητική, με την άνοδο της ακροδεξιάς και τη στροφή προς το συντηρητισμό. Mιας ιστορίας που διαδραματίζεται στην Αμερική του μέλλοντος, στη Δημοκρατία του Γαλαάδ. Τότε που η κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει τα δικαιώματα των γυναικών και να τις χρησιμοποιεί μόνο για αναπαραγωγικούς σκοπούς.

Τίτλος του σίκουελ: The Tastements και ξεκινάει 15 χρόνια μετά την τελευταία στιγμή της πρωταγωνίστριας Offred από το The Handmaid’s Tale. Οι ηρωίδες είναι τρεις διαφορετικές γυναίκες.

Η 80χρονη Μάργκαρετ Άντγουντ ανέβηκε πιο ψηλά στη λίστα με τις αγαπημένες συγγραφείς, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το μυθιστόρημά της, με την τηλεοπτική μεταφορά του στην ιντερνετική πλατφόρμα Hulu. Οι τέσσερις κύκλοι επεισοδίων έχουν σαρώσει τα βραβεία Grammy και τις Χρυσές Σφαίρες.

Image result for Πορφυρής Δούλας' ( The Handmaid's Tale)

Τα μεσάνυχτα, βιβλιοπωλείο της γνωστής αλυσίδας Waterstones, θα ανοίξει για το κοινό το οποίο θα μπορεί να αγοράσει το νέο βιβλίο με εξώφυλλο τη χαρακτηριστική γυναικεία φιγούρα της Πορφυρής Δούλας, η οποία αυτή φορά είναι ντυμένη στα πράσινα.

Την 80χρονη συγγραφέα και ποιήτρια θα τιμήσει ένα μεγάλο πάνελ ομιλητών από διάσημους συγγραφείς, δημοσιογράφους, ακτιβιστές και ηθοποιούς που θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου.

Related image

 

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio