ΜΟΥΣΙΚΗ

«The Clash: London Calling»

Από τις 15 Νοεμβρίου οι επισκέπτες του Λονδίνου έχουν άλλο ένα ενδιαφέρον και αφορά τη μουσική. Το Μουσείο του Λονδίνου εγκαινιάζει μια νέα έκθεση αφιερωμένη στο ιστορικό μουσικό συγκρότημα The Clash.

«The Clash: London Calling»

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 προσωπικά αντικείμενα από το αρχείο του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που δεν έχουν εκτεθεί στο παρελθόν και γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ-ορόσημο για το συγκρότημα που ήταν το London Calling.

Image result for the clash

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μπάσο Fender του Πολ Σιμόνον, το οποίο έσπασε το 1979 για τις ανάγκες του εξώφυλλου του άλμπουμ, που ήταν το τρίτο της μπάντας.

Η έκθεση θα παρουσιάσει επίσης αντικείμενα όπως το σημειωματάριο και τη γραφομηχανή του Τζο Στράμερ, τις χειρόγραφες σημειώσεις του Μικ Τζόουνς και τις μπαγκέτες του ντραμίστα Τόπερ Χίντον, ενώ θα συμπεριληφθούν επίσης στίχοι, κοστούμια, φωτογραφίες και ταινίες.

Με την ευκαιρία της έκθεσης η Sony θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο 120 σελίδων, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα CD με τα τραγούδια του London Calling και θα περιλαμβάνει χειρόγραφους στίχους, σημειώσεις, φωτογραφίες και ανέκδοτο υλικό από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ.

«Το London Calling υπήρξε ένα καθοριστικό άλμπουμ του συγκροτήματος, ένας δίσκος που ένωσε τους Λονδρέζους και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι στίχοι του αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανησυχίες, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να μας απασχολούν και σήμερα, παρ’ όλο που απομακρυνθήκαμε από το παραδοσιακό πανκ, έχουμε ταυτιστεί με άλλες μουσικές κι έχουμε αναθεωρήσει παλαιότερες επιρροές», αναφέρει η Beatrice Behlen που μαζί με τον Robert Gordon McHarg III επιμελήθηκαν την έκθεση.

Η έκθεση «The Clash: London Calling» ανοίγει στις 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2020.

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio