ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Souled Out : «Ένα μόνο θα μας σώσει· η ανιδιοτελής αγάπη!»

Η αγαπημένη μας funk ‘n soul μπάντα από τη Θεσσαλονίκη μας παρουσιάζει τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Sunny Side Up», σε ένα ηλιόλουστο track by track.

29/04/2022

Το όνομα των Souled Out αποτελεί χαριτωμένο λογοπαίγνιο που δηλώνει ταυτόχρονα το είδος της μουσικής που παίζουν, αλλά και αυτό που επιδιώκουν να συμβαίνει στη συναυλίες τους.

Μέσα στο 2021, οι ―πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες― Αλεξάνδρα Σιετή (φωνή), Πάρης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Τάσος Βενετικίδης (μπάσο) και Κώστας Αναγνώστου (drums) μας έδωσαν με το Let Me in Your Heart την πρώτη γεύση από το άλμπουμ που θα ακολουθούσε ένα χρόνο μετά, με θέμα τη θετική στάση απέναντι σε όλες της αντιξοότητες της ζωής. Ο δίσκος με τον πολύ ταιριαστό τίτλο «Sunny Side Up» και funk και disco επιρροές κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες, και περιέχει κομμάτια εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και την ομορφιά των απλών πραγμάτων.

Οι Αλεξάνδρα Σιετή, Πάρης Παπαδόπουλος και Κώστας Αναγνώστου μας παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, μέσα από ένα track by track για το pepper966.gr.

Let Μe in Υour Ηeart

K. A.: Ιδιαίτερο κομμάτι για εμάς αφού ήταν η πρώτη μας κυκλοφορία και το πρώτο τραγούδι για το οποίο κάναμε μουσικό βίντεο. Έχουμε πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από τα γυρίσματα!

Π. Π. : Αυτό που θυμάμαι είναι το πώς οργανώναμε τις διαδικασίες επιλογής του για πρώτο single

A. Σ. Δικαιολογίες για να μην είσαι ευτυχισμέν@ θα υπάρχουν πάντα. Άνοιξε την καρδιά σου και προχώρα!

Penny and a Dime

Α. Σ. : Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να μένουμε στα υλικά πράγματα.

Π. Π. : Νομίζω ότι αξίζει στο εν λόγω κομμάτι να διαβάσει κανείς τους στίχους! Η τελευταία στροφή δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα στις ζωές αρκετών ανθρώπων.

Κ. Α. : Μου θυμίζει πολύ έντονα το Μηνά, το συνθέτη και μπασίστα του κομματιού. Έρχονται μνήμες από όταν το δουλεύαμε στις αρχές.

 

Early in the Morning

Α. Σ. : Μια funk ωδή για τους ξενύχτηδες φίλους μας!

Κ.Α. Μου έρχεται στο μυαλό ο κιθαρίστας μας, ο Πάρης! Ξέρει αυτός γιατί… (γέλια).

Π. Π. : Για μια μη αμελητέα φάση της ζωής μας, αντί να κάνουμε πρόβες περνούσαμε κάθε βράδυ έξω. Μαλωμένοι με το Μορφέα, συμφιλιωμένοι με το Διόνυσο! Το εν λόγω τραγούδι μιλάει για αυτή την περίοδο!

 

I Βelong With Υou

Α. Σ. : «Τα μικρά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που μ’ αρέσουν σε σένα»!

Π. Π. : Το αγαπημένο μου κομμάτι από το δίσκο! Δεν είμαι πολύ πρωινός τύπος, αλλά θυμάμαι ότι ετοιμάζαμε τις κιθάρες ένα πρωί με τον Τάσο, στο παλιό του σπίτι (φοβερό μπαλκόνι). Έχω ένα βίντεο που παίζει με περισσή χάρη στην κιθάρα τους αρπισμούς στο τέλος!

Κ. Α. Το πρώτο από τα δύο πολύ αγαπησιάρικα τραγούδια του πληκτρά μας, Τάσου Κορκόβελου.

 

Love School

Κ. Α. : Το πιο ροκ τραγούδι του δίσκου, έχει δυνατή ενέργεια!

Π. Π. : Ίσως το πιο τραχύ κομμάτι του δίσκου, του οποίου ο τίτλος είναι ένα λογοπαίγνιο. Πολλές φορές οι ερωτικές συναναστροφές αφήνουν την καρδιά πληγωμένη. Πολλές φορές, δε βγάζεις άκρη, και αναρωτιέσαι αν υπάρχει ένα σχολείο αγάπης όπου θα λύσεις όλες τις απορίες για τις μυστήριες συμπεριφορές που συναντάς.

Όσο όμως κι αν ο έρως σε ταλαιπωρήσει, μπορεί συνάμα να σε μεθύσει με αμβροσία. Όλες οι εμπειρίες, καλές και κακές, σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός. Στο τέλος, loves cool.

Α. Σ. : Αν δεν ξέρεις να αγαπάς, θα μάθεις με το ζόρι!

 

Do What You Gotta Do

Α.Σ. Μην εξαρτάσαι από τις αποφάσεις των άλλων.
Η ζωή είναι στα χέρια σου!

Κ. Α. : Μου θυμίζει και αυτό έντονα τον μπασίστα του δίσκου, Μηνά Βακαλούδη.

Π. Π. : Ένα χαλαρό μεν κομμάτι από μουσικής σκοπιάς. Στιχουργικά, όμως, περιλαμβάνει κάποιες από τις δυσκολότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ποτέ.

Help Me Understand

Α. Σ. :
Έλα να ψάξουμε μαζί τον εαυτό μας!

Κ.Α. : Έρχονται αναμνήσεις από τις πρόβες, όταν δουλεύαμε τα φωνητικά!

Π. Π. : Από τα πιο χαλαρά κομμάτια του δίσκου. Στο συγκεκριμένο κομμάτι έχει βοηθήσει αρκετά και ο Eddie Spaapen στα κρουστά, ώστε να δοθεί αυτή η ατμόσφαιρα!

Love will Set Us Free

Α. Σ. : Ένα μόνο θα μας σώσει· η ανιδιοτελής αγάπη!

Π. Π. : Το πρώτο original τραγούδι της μπάντας. Σημαίνει πολλά για εμάς!

K. A. : Είναι το πρώτο δικό μας τραγούδι, και γράφτηκε πριν πολλά χρόνια (μέσα σε ένα βράδυ!) από τον Τάσο. Το αγαπώ πολύ.

Madness

Α. Σ. : Σε έναν κόσμο παράνοιας ψάχνω να βρω νόημα αδιάκοπα. Έχει νόημα ή απλώς χάνω το χρόνο μου;

Κ. Α. : Το πιο διαφορετικό σε ύφος track του δίσκου. Προέκυψε από jam της μπάντας!

Π. Π. : Η αρμονία αυτού του κομματιού γράφτηκε καθώς κάναμε soundcheck στο Δέντρο στο Μπαρ, στη Θεσσαλονίκη. Συχνά τζαμάρουμε στη διαδικασία αυτή. Εκείνη τη φορά, όμως, νιώσαμε πως αυτό που παίζαμεis a keeper”.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio