Σχεδία - Ανοιξε εστιατόριο - κέντρο Αθήνας
NEWS

To νέο σπίτι της «Σχεδίας» άνοιξε τις πόρτες του για καφέ, φαγητό και όχι μόνο

31/05/2019

Είναι αστείο πόσο πολύ μπορεί, τελικά, να γεμίσει η ψυχή κάποιων ανθρώπων με ένα κλισέ όπως αυτό: ” Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!”. Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του το σπίτι του γνωστού περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

«Σχεδία home»

Εκθετήριο, πωλητήριο, καφέ, μπαρ, εστιατόριο, εργαστήρια, μια κυψέλη, ένας κόμβος εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας και αλληλεγγύης.

Το νέο αυτό εγχείρημα στήριξε ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου το μενού του, ενώ τη λίστα με τα κοκτέιλ ανέλαβε να δημιουργήσει ο bartender Πέτρος Μυτιληναίος. Ο συνεργάτης του, Γιάννης Υφαντίδης, εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «Σχεδίας» που θα μαγειρεύουν, ενώ υπολογίζεται πως μέσω αυτής της πρωτοβουλίας πρόκειται να δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας.

«Ανοίγουμε και σας περιμένουμε!» Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για έναν κόσμο καλύτερο, για τον άνθρωπο. Και, βεβαίως, να ακούσουμε τις καλύτερες μουσικές, να φάμε το καλύτερο «φαγάκι» (όπως τόσο στοργικά το περιγράφει ο σπουδαίος άνθρωπος και σεφ Λευτέρης Λαζάρου, που έχει την επιμέλεια του μενού και, με το συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη, εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «σχεδίας» μας που θα το μαγειρεύουν), να διαλέξουμε το κοκτέιλ «σχεδία»(!) από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο bartender Πέτρος Μυτιληναίος, να δημιουργήσουμε υπέροχα αντικείμενα, μεταμορφώνοντας το χαρτί από περασμένα, απούλητα τεύχη της «σχεδίας», να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να συνομιλήσουμε, να συναντηθούμε, ακόμη και να διαβάσουμε (στα ράφια μας, πέρα από τη «σχεδία», θα βρίσκονται τα περιοδικά «New Yorker», «Der Spiegel» και «Le Monde Diplomatique» και, βεβαίως, περιοδικά δρόμου από όλα τα μέρη της γης).

Ο πολυχώρος στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο τεσσάρων επιπέδων, επί της οδού Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, που δημιουργήθηκε το 1870 και στο οποίο έμενε η διάσημη ζωγράφος Ελένη Σταθοπούλου. Στο ισόγειο βρίσκεται το καφέ-μπαρ, το εστιατόριο, καθώς και το εκθετήριο-πωλητήριο της «αρτ Σχεδία», ενώ στους από πάνω ορόφους βρίσκονται τα γραφεία του περιοδικού.

«Σχεδία home». Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας 08:00-03:00, 7 ημέρες την εβδομάδα. Περισσότερες πληροφορίες: 213 0231220, www.shediart.gr

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio