ΜΟΥΣΙΚΗ

Ejekt Festival 2018: Όταν ο Nick Cave δεν “καταλάβαινε” απο βροχή

23 Ιουνίου 2018, Πλατεία Νερού. Όλοι και όλα έτοιμα για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Editors και των Nick Cave & The Bad Seeds στο Ejekt Festival. Όλα εκτός από τις ορέξεις του καιρού. Η Πλατεία Νερού πλημμύρισε μεταφορικά και κυριολεκτικά, με χιλιάδες φανς αλλά και …πολύ νερό, αλλά σίγουρα μας έμεινε αξέχαστη! 

Ο Pepper 96,6 ήταν εκεί, εξέπεμψε ζωντανά και θυμάται.

” Άλλος για τη βάρκα μας?”

Το στήσιμο του Pepper στο Ejekt για τη συναυλία που όλοι περιμέναμε, έχει αρχίσει.

Οι πόρτες άνοιξαν σχεδόν στην ώρα τους, λίγα λεπτά μετά τις 4.30, ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που έτρεξε για να προλάβει καλή θέση μπροστά στη σκηνή.

To festival ξεκίνησε από τις 17:00 με έναν ήλιο που έκαιγε και το πρώτο και μοναδικό εγχώριο όνομα του line–up, οι Jack Heart & The Love Ghosts.

Την σκυτάλη πήραν οι Αμερικάνοι Protomartyr που μας έβαλαν σε κλίμα post-punk και συνέχισαν οι Wolf Alice η οποίοι βρίσκονταν πρώτη φορά στη χώρα μας. H front-woman των Wolf Alice, Ellie Rowsell, ήταν η παρουσία-έκπληξη για όσους δεν γνώριζαν το συγκρότημα. 

Μέχρι εκείνη την ώρα όλα, φαίνονταν να κυλούν ομαλά. Σιγά-σιγά ερχόταν η ώρα για τους Editors…Όμως, αντί για τους Editors ήρθε ένα τεράστιο σύννεφο ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας.

Ξεκίνησαν οι κεραυνοί, οι βροντές, η βροχή και ο αέρας. Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα για πάνω από μία ώρα, με τους εργαζόμενους να ψάχνουν καταφύγιο. Οι ομπρέλες δεν μπορούσαν να σταθούν πουθενά, ο κόσμος έτρεχε να βρει υπόστεγο που δεν έφτανε για όλους.

Κάπου εκεί πολύς κόσμος ξεθάρρεψε και βγήκε από τα υπόστεγα και άρχισε να φωνάζει θερμά για να συνεχιστεί η συναυλία. 

Γύρω στις 22:00 και κάτι, ο ουρανός είχε ήδη καθαρίσει.

Πέρασε μία ώρα αναμονής για να ετοιμαστεί η σκηνή για τον Nick Cave και τη μπάντα του.Στο ενδιάμεσο η μουσική που ακουγόταν από τα ηχεία ήταν επιβλητική και σε συνδυασμό με τις φωνές του κοινού σκεφτόσουν «επιτέλους βγαίνει!». 

Οι Nick Cave and the Bad Seeds εμφανίζονται στη σκηνή! Ο καθένας στη θέση του και ο Nick Cave με το κλασικό σακάκι του και το εντυπωσιακό του πρόσωπο, μας χαιρετάει.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο Nick Cave, όταν ανέβηκε στη σκηνή του Ejekt Festival ήταν αν είμαστε βρεγμένοι.

«Εγώ δεν είμαι» απάντησε εκείνος κάνοντας χιούμορ, για να συμπληρώσει γρήγορα γρήγορα όμως: «Οχι ακόμα». Δύο ώρες αργότερα ήταν και αυτός μούσκεμα, από τον ιδρώτα.

Οι Nick Cave and the Bad Seeds ήταν στη σκηνή 2 ώρες και 20 λεπτά περίπου με 16 τραγούδια. Μας ξεσήκωσαν, μας μάγεψαν.

Φωτογραφίες: Pepper 96,6 και Ejekt Festival.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio