Ζήστε την εικονική πραγματικότητα στη Στέγη
NEWS

Ραντεβού με την Εικονική Πραγματικότητα στη Στέγη

23/11/2018

Δύο μέρες αφιερωμένες σε εκείνους που δημιουργούν Εικονική Πραγματικότητα, αλλά και σε όσους θέλουν να την πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Ερευνητές, καλλιτέχνες, οργανισμοί και επιχειρήσεις συζητούν σήμερα για την πραγματικότητα του αύριο. Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου, συναντηθείτε με την Εικονική Πραγματικότητα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσση.

Οι σημερινές τεχνολογίες Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality ή VR) είναι πλέον πιο ώριμες από ποτέ, ενώ ταυτόχρονα έχουν γίνει προσιτές στο ευρύ κοινό. Οι προοπτικές και η πρακτική της Εικονικής Πραγματικότητας έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον ερευνητών και καλλιτεχνικών ομάδων, καθώς και επιχειρήσεων που συναγωνίζονται στην ανάπτυξη καινοτόμων εμπειριών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Η συνάντηση “VR @ GR”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελεί την αφετηρία ενός διαλόγου ανάμεσα στις ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη συγκέντρωση ερευνητικών, εφαρμοσμένων και καλλιτεχνικών έργων.Θα θέσει, επιπρόσθετα, τα θεμέλια δημιουργίας της ελληνικής κοινότητας για την Εικονική Πραγματικότητα (VR_GR Special Interest Group). Η κοινότητα αυτή θα λειτουργήσει σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ελληνικής Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος της ACM (Association for Computing Machinery) για την Επικοινωνία Ανθρώπου – Υπολογιστή (Computer Human Interaction – SIGCHI).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσης, στο [email protected] ή στο 213 017 8289.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.sgt.gr

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio