οταν_ο_βάγκνερ_συνάντησε_τις ντομάτες
ΣΙΝΕΜΑ

“Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες”

19/09/2019

Η ταξιδεμένη ταινία ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στην διαδικασία διεκδίκησης του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε ομόφωνα από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Related image

Image result for ΌΤΑΝ ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντοματες

Image result for ΌΤΑΝ ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντοματες

Η υπόθεση

Δύσκολα θα βρει κανείς το χωριό Ηλιάς της Καρδίτσας στο χάρτη. Περίπου 30 κάτοικοι έχουν απομείνει, καθόλου παιδιά, μόνο ενήλικες.

Δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Πως θα πάει η παραγωγή φέτος και πως μπορεί να αυξηθεί; Ενδεχομένως με μουσική! Αλλά με ποια μουσική; Με δημοτική η με κλασική;

Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Η ταινία ξεκίνησε το φεστιβαλικό της ταξίδι από το παράλληλο τμήμα της Berlinale με τίτλο «Γαστρονομικό Σινεμά» (Culinary Cinema).

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio