ΣΙΝΕΜΑ

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» επιστρέφουν

07/09/2020

Ξεκινά η προπώληση καρτών διαρκείας για την αγαπημένη κινηματογραφική γιορτή, που ετοιμάζεται για την anti-COVID διοργάνωσή της, με θερινά σινεμά, αλλά και ψηφιακές προβολές να συμπληρώνουν αυτές των σκοτεινών αιθουσών.

Η αγαπημένη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας», επιστρέφει για 26η χρονιά, αισιόδοξη και πλήρως προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες. Οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ 1 και ΟΠΕΡΑ 1 και, ειδικά φέτος, θα φιλοξενήσουμε με ασφάλεια τις προβολές μας και στα θερινά σινεμά ΛΑΙΣ – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ και ΣΤΕΛΛΑ

Ακόμη, για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των θεατών, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σε συνεργασία με τους Festival Scope και Shift 72, συμπληρώνει το πρόγραμμά του μια σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ψηφιακή πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται στον φετινό προγραμματισμό για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς, κάτοικοι εκτός Αθηνών κ.ά.) οι οποίοι/ες δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές και εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Η αφίσα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Η προπώληση των καρτών διαρκείας και η διάθεση των καρτών ΑμεΑ για τις 26ες «Νύχτες Πρεμιέρας» ξεκινούν από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 20.30  στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, η οποία και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στα social media του Φεστιβάλ.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 πμ.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα sites του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.  

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio