florence
NEWS

Οι Florence + The Machine έχουν «Dance Fever»

Η λατρεμένη indie μπάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει μία εξαιρετική συναυλία στη σκηνή του φεστιβάλ Mad Cool στη Μαδρίτη, παρουσιάζοντας ζωντανά τα κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο της. 

12/07/2022

Όποιος είχε την τύχη να βρεθεί ανάμεσα στους θεατές των Florence + The Machine στις τρεις sold-out συναυλίες που έδωσε στην Αθήνα το 2019, γνωρίζει πως η Florence Welch καταφέρνει να υπάρχει αιθέρια ως θεότητα πάνω στη σκηνή, χορεύοντας γεμάτη πυρετώδη ενέργεια, και διατηρώντας παράλληλα τη μουσική της προσιτή. Λίγο καιρό μετά την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου της, «Dance Fever», τρέχει πάνω κάτω στη σκηνή του Mad Cool 2022, γοητευτική και ξυπόλητη: «Με εμπιστεύεστε να σας πάρω μακριά;», ρωτά τους θεατές.

 

Η Welch και η μπάντα της χαρίζουν στο κοινό μια πανέμορφη βραδιά, μια δυνατή και ανεβαστική παράσταση, η οποία χαρακτηρίζει τα σχεδόν 15 χρόνια τους ως μία από τις πιο σημαντικές indie μπάντες του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το μεγαλύτερο μέρος του setlist προέρχεται από το «Dance Fever», δίσκος που αποδεικνύεται απόλυτα και μοναδικά κατάλληλος για να ακούγεται ζωντανά μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Το εντυπωσιακό My Love επαυξάνεται και γίνεται ακόμα καλύτερο ζωντανά με τους αυθόρμητους χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, ενώ η Welch κάνει ομαδικές ασκήσεις αναπνοής με τους θεατές πριν ξεσπάσει μαζί τους στο λυρικό King, καλώντας τους να κραυγάσουν μαζί τους.

 

Κατά τη διάρκεια του μυστηριακού Dream Girl Evil, η Welch αρχίζει να καλεί το κοινό της να πλησιάσει, πιάνει τα χέρια της πρώτης σειράς για υποστήριξη καθώς τραγουδάει, δίνει ένα φιλί στο κεφάλι ενός εμφανώς συγκινημένο θαυμαστή και παίζει με τα λουλούδια που φορούν άλλοι. Καθώς οι κρυστάλλινες μελωδίες του κομματιού αρχίζουν να ξετυλίγονται, η αγαπημένη Flo προχωρά πιο μέσα στο πλήθος, μέχρι που την κρατούν εντελώς ψηλά οι θαυμαστές της, οι οποίοι μοιάζει να μοιράζονται, εκτός από την αγάπη για τη μουσική, μια κοινή πίστη. «Έχετε πλέον ενταχθεί όλοι στην αίρεση των Florence + The Machine», δηλώνει περιχαρής στη συνέχεια.

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Welch (@florence)

Πράγματι, πέρα από το χιούμορ, η Welch έχει πλέον επάξια αποδείξει ότι είναι μια μουσικός που μπορεί να εμπνεύσει μοναδική και αθάνατη αφοσίωση στους θαυμαστές της, που τη λατρεύουν κυριολεκτικά. Όλοι βάζουν υπάκουα τα κινητά στις τσέπες τους όταν η Βρετανή καλλιτέχνις το ζητάει, για να τους μαγέψει με το τελετουργικό του απίστευτου Dog Days Are Over: «Ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο στις οθόνες», λέει. «Πρέπει να περάσουμε αυτή τη στιγμή μαζί!».

 

Αργότερα, σε πιο χαλαρούς τόνους, η Flo παρουσιάζει το τρυφερό Free –ένα κομμάτι από το «Dance Fever» που εξιστορεί τις εμπειρίες με το άγχος αλλά και το χορό ως μηχανισμό αντιμετώπισης. Μιλώντας για την πανδημία και τα lockdown, η καλλιτέχνις σχολιάζει πως «αυτό το τραγούδι γράφτηκε όταν απλά δεν υπήρχε χορός». Καθώς το τέμπο των τυμπάνων επιταχύνεται σταδιακά σε ρυθμό και ένταση, ο Welch δίνει εντολή σε χιλιάδες σώματα να χοροπηδήξουν μαζί, και ευχαριστεί το πλήθος που «έφερε ξανά στη ζωή τη δύναμη του χορού και της κίνησης».

Για το κλείσιμο, η Flo επιλέγει την ατμοσφαιρική και σπαραξικάρδια μπαλάντα από το κλασικό πλέον «Ceremonials» του 2012, Never Let Me Go, επιστρέφοντας σε ένα παλιό αγαπημένο κομμάτι που γράφτηκε μετά από ένα βαρύ hangover» πριν από μια δεκαετία. «Για χρόνια, αυτό το τραγούδι ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το ερμηνεύσω ζωντανά», λέει συγκινημένη. «Αλλά ήσαστε όλοι τόσο ευγενικοί μαζί μου απόψε, και μου δώσατε τα πάντα, οπότε το αξίζετε».

 

*Με στοιχεία από το NME

**cover photo: https://www.facebook.com/madcoolfestival/


Δες και αυτό: FLORENCE WELCH: «Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ»

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio