ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Calexico μας φτιάχνουν τα Χριστούγεννα

Οι Calexico διασκευάζουν το κλασικό τραγούδι των John Lennon & Yoko Ono Happy Xmas (War Is Over), το οποίο περιλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ τους Seasonal Shift.

Τον επόμενο μήνα, οι βετεράνοι από την Αριζόνα θα κυκλοφορήσουν το Seasonal Shift, το πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της καριέρας τους. Ήδη, κι ενώ το πρώτο single, το “Hear The Bells ” ακούγεται από τον αέρα του Pepper 96.6, οι Calexico κυκλοφορούν το “Happy Xmas (War Is Over)”.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1971 από τον John Lennon  με την Yoko Ono/Ono’s Plastic Band και την χορωδία Harlem Community Choir, και εκτός από holiday standard είναι και ένα τραγούδι διαμαρτυρίας που αγαπήθηκε αλλά και διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες.

“Λατρεύω αυτό το τραγούδι, λατρεύω την καθολικότητα των στίχων και την φωνητική αρμονία που εξελίσσεται σταδιακά και κορυφώνεται.” λέει ο Joey Burns.

Το “Seasonal Shift” των Calexico είναι κάτι παραπάνω από άλλο ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, είναι μια διαπολιτισμική γιορτή που αντλεί την έμπνευσή της από τα συναισθήματα που έρχονται στο τέλος κάθε χρόνου.  Η ανασκόπηση, η αναπόληση, ο στοχασμός, οι καλές αλλά και οι κακές στιγμές που αφήνει πίσω του. 

Στο άλμπουμ, που στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει 4 Δεκεμβρίου απο την City Slang σε διανομή Rockarolla, συμμετέχουν ο Bombino, η Gaby Moreno,  η Gisela João,  ο Nick Urata (DeVotchKa) και ο Camilo Lara (Mexican Institute of Sound).

Αυτό το είδες;

Οι Depeche Mode στο Rock And Roll Hall of Fame

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio