Ο Μάριος Φραγκούλης στον Pepper 96,6

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, 9-10 π.μ., ο Μάριος Φραγκούλης θα βρίσκεται στο στούντιο του Pepper 96,6, καλεσμένος του Γιάννη Νένε και της Βαρβάρας Σαββίδη. Λίγο πριν τις sold out συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής, αφιερωμένες στον έρωτα και τα τραγούδια του, ο διεθνής έλληνας τενόρος θα μας μιλήσει για τις μεγάλες του αγάπες, τη μουσική του, τη φωνή και τα ταξίδια του, τις προτιμήσεις του και την καθημερινότητά του. Μία συζήτηση για όλα: από την όπερα μέχρι την ποπ.

Ο Μάριος Φραγκούλης είναι Έλληνας τενόρος και ηθοποιός που έχει ακολουθήσει καριέρα στο ελαφρό τραγούδι, το μιούζικαλ και την αρχαία τραγωδία. Κατάγεται από την Κάσο της Δωδεκανήσου από τη μεριά του πατέρα του και από την Κέρκυρα από τη μεριά της μητέρας του. Γεννήθηκε στην Ζιμπάμπουε της Αφρικής, αλλά μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Αθήνα.

Σπούδασε βιολί επί 12 χρόνια και είχε από πολύ μικρός δισκογραφική παρουσία και συμμετοχή σε μιούζικαλ, αλλά και ερμηνεύοντας σημαντικά έργα όπως το «Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη. To 1992 κέρδισε την υποτροφία Ωνάση, με τη βοήθεια της οποίας συνέχισε τις σπουδές του στην όπερα στην περίφημη σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, με την καθηγήτρια φωνητικής Dodi Protero, στην οποία τον είχε συστήσει η μέτζο-σοπράνο Marilyn Horne, άλλη μιά προσωπικότητα του λυρικού θεάτρου που πίστεψε σ’ αυτόν και τον βοήθησε αρκετές φορές στη δύσκολη περίοδο των σπουδών και των αποφάσεων.

Στην Αμερική έμεινε 3 χρόνια, χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, σπουδάζοντας και δουλεύοντας ο ίδιος. Στην καριέρα του έχει να επιδείξει συναυλίες σε μεγάλα θέατρα στις μεγαλύτερες πόλεις όλου του κόσμου και εξαιρετικά επιτυχημένη δισκογραφική πορεία.

 

 

 

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio