Κώστας Γαβρας-τιμηθηκε βεστιβάλ Βενετιας- pepper966
NEWS

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Βενετίας

02/09/2019

Με το μεγάλο βραβείο Jaeger-Le Coultre Glory 2019 τιμήθηκε ο Κώστας Γαβράς από το Φεστιβάλ Βενετίας, ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, της τελευταίας ταινίας του σκηνοθέτη, ‘Ενήλικοι στην Αίθουσα’.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ 86χρονος σκηνοθέτης τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του, λίγο πριν την προβολή της ταινίας του με θέμα την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της πρεμιέρας, ο Κώστας Γαβράς έκανε αρκετά πολιτικά σχόλια, όπως ότι “υπάρχουν πολλές μπερδεμένες πολιτικές στην Ευρώπη, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποσαφηνιστούν, όχι με τον τρόπο που ξεκαθαρίζονται τα τελευταία χρόνια”.

Ο Κώστας Γαβράς

Ο Κώστας Γαβράς πλαισιωμένος από τους ηθοποιούς της ταινίας Ενήλικοι στην ΑίθουσαΤο «παρών» στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έδωσε, μαζί με το καστ της ταινίας

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Κώστας Γαβράς αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημερινούς μεγάλους σκηνοθέτες, αλλά και για ένα συγκεκριμένο λόγο. Για την ικανότητα του να μετατρέπει την πολιτική σε ένα συναρπαστικό θέμα, ένα θέμα όπως κάθε άλλο, όχι μόνο για τους λίγους και ήδη πεπεισμένους αλλά και για το ευρύτερο κοινό, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ο κινηματογράφος προκειμένου να αγγίξει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θεατών», είχε ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, όταν πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακοινώσει την τιμητική βράβευση του Κώστα Γαβρά.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio