ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο άγνωστος John Lennon

Συνεντεύξεις με στενούς φίλους, οικογένεια και συναδέλφους του πατέρα του, συγκεντρώνει ο Sean Lennon στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το BBC Radio, με αφορμή τα 80 χρόνια  από τη γέννηση του σκαθαριού.

Από τη Λιάνα Μαστάθη

Φέτος ο John Lennon θα γινόταν 80 χρονών και τιμώντας αυτήν την επέτειο το BBC Radio 2 θα κυκλοφορήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον θρύλο των Beatles με τίτλο «John Lennon at 80». Σε αυτό το ειδικό αφιέρωμα, ο γιος του με την Yoko Ono, o Sean Lennon, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά συνεντεύξεις με στενούς φίλους, οικογένεια και συναδέλφους για την ιστορική ζωή και την κληρονομιά των Beatles.

Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ, που θα μεταδοθεί σε δύο μέρη στο BBC Radio 2 και στο BBC Sounds, το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου και την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. ώρα Αγγλίας (και θα είναι διαθέσιμο online λίγο μετά τη μετάδοση εδώ ), ο Sean θα μιλήσει με τον Elton John, τον αδελφό του, Julian Lennon και – για πρώτη φορά δημοσίως – με τον Paul McCartney. Αποσπάσματα των συνεντεύξεων έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, δίνοντας στο κοινό μία πρώτη γεύση μιας, από ότι φαίνεται, ενδιαφέρουσας καταγραφής αδημοσίευτων γεγονότων αλλά και συναισθημάτων των ανθρώπων που βρίσκονταν δίπλα του μέχρι τον θάνατό του.

Ο McCartney, για παράδειγμα αφηγείται την πρώτη φορά που γνώρισε τον John: «Βλέποντάς το τώρα, από την πλευρά του fan, ήμουν πολύ τυχερός που γνώρισα αυτόν τον παράξενο teddy boy στο λεωφορείο, που είχε την ίδια άποψη για τη μουσική με μένα, και oh boy, συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον. Ήταν γιν και γιανγκ.  Λένε ότι στους γάμους τα αντίθετα έλκονται, και νομίζω ότι παρόλο που δεν ήμασταν τελείως διαφορετικοί, εγώ είχα κάποια πράγματα που δεν είχε, και αυτός είχε κάποια πράγματα που δεν είχα».

Ο Elton John μίλησε για τότε που διένυσε οκτώ μίλια με το ποδήλατο για να αγοράσει το «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band», ενώ για την πρώτη του συνάντηση με τον John, είπε επίσης στον Sean: «Όταν συνάντησα τον μπαμπά σου, ένιωθα σαν να τον γνώριζα όλη μου τη ζωή και αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορώ να του κάνω».

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο McCartney είναι πώς αυτός και ο John άφησαν τελικά τις διαφορές τους και συμφιλιώθηκαν. Η διαμάχη μεταξύ του Lennon και του McCartney ήταν γνώστη στο κοινό, με τους δύο να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους μεταξύ τους σε διάφορες στιγμές καθ ‘όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, ιδιαίτερα μετά τη διάλυση των Beatles το 1970. Σε μια συνέντευξη του 1971, ο Lennon ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να δει τον εαυτό του να συνεργάζεται ξανά με τον McCartney .

Ο Sean και ο John Lennon παίζουν κιθάρα

Μιλώντας στον Sean, ο McCartney είπε «Πάντα λέω ότι, αφαιρώντας όλες τις αηδίες που έχουν γραφτεί για τους The Beatles και όλες τις διαφωνίες και τους τσακωμούς, μετά από όλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος που τα ξαναβρήκαμε με τον πατέρα σου. Πραγματικά, θα μου ήταν επίπονο αν δεν τα είχαμε ξαναβρεί. Ήταν τόσο υπέροχο που το κάναμε και μου δίνει πραγματικά δύναμη να το γνωρίζω».

Μέχρι να μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ, ας θυμηθούμε το “Beautiful Boy” που ο Lennon είχε γράψει για τον γιο του, Sean:

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio