ΤΕΧΝΕΣ

Nick Cave & The Bad Seeds| No More Shall We Part | Στέφανος Ρόκος

09/04/2019

Η οπτικοποίηση του μουσικού άλμπουμ του Nick Cave & The Bad Seeds, “No More Shall We Part”, από τον ζωγράφο Στέφανο Ρόκο είναι μια δουλειά 4 χρόνων και ουσιαστικά η προσωπική του πρόταση για τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης, τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία. Αυτή η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία παρουσιάζεται από τις 4 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη.

“Πολύ καιρό μετά την πρώτη ακρόαση του «No More Shall We Part», οι εικόνες που είχαν διαμορφωθεί μέσα μου όταν πρωτοάκουσα τα τραγούδια του δίσκου ήξερα ότι με ακολουθούν ακόμη. Έτσι, το 2015, ωριμότερος πλέον καλλιτεχνικά, αποφάσισα ότι, για όσο καιρό χρειαζόταν, θα αφιερωνόμουν εξ ολοκλήρου στην υλοποίηση μιας ιδέας την οποία επεξεργαζόμουν επί χρόνια: στόχος μου ήταν να επιχειρήσω μια απολύτως προσωπική εικαστική προσέγγιση του άλμπουμ «No More Shall We Part», δημιουργώντας δεκατέσσερα ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από τα ισάριθμα κομμάτια του δίσκου – τα δώδεκα τραγούδια του και τα δύο b-sides που κυκλοφόρησαν με τη limited edition του άλμπουμ.

Στη συνέχεια, τα έργα αυτά, καθώς και το κέντημα που φιλοτέχνησε η Αντιόπη Πανταζή, θα τα μετέφερα πολύ προσεκτικά σε ένα καλλιτεχνικό βιβλίο, το οποίο θα εξέδιδα με δική μου επιμέλεια”

ΣΤEΦΑΝΟΣ ΡOΚΟΣ

Η έκθεση Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds’ No More Shall We Part’  θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, από τις 4 Απριλίου έως τις 19 Μαίου 2019.

Ώρες λειτουργίας

Πέμπτη -Κυριακή 10:00 – 18:00

Παρασκευή – Σάββατο 10:00 – 22:00

 

 

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio