RELEASES

New Music Friday 6/11

Πολιτικοποιημένοι Arcade Fire, αντιπολεμικοί System of a Dawn και συνάντηση Miley Cyrus – Stevie Nicks στα νέα κομμάτια της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, σε ένα countdown για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

06/11/2020

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου πέρασε με τα μάτια όλων να είναι στραμμένα στις αμερικανικές εκλογές, ωστόσο η μουσική δεν σταμάτησε: ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες από αγαπημένους καλλιτέχνες γέμισαν το soundtrack των ημερών μας, με τους System of a Down να επιστρέφουν με αντιπολεμικό μήνυμα, τους Arcade Fire να πολιτικοποιούνται τη Miley Cyrus να συνεργάζεται με τη Stevie Nicks και την Nalyssa Green να μας καλεί να ακούσουμε την ελληνική παράδοση… αλλιώς. Όπως κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνουμε εδώ τα καλύτερα tracks, σε ένα countdown για να τα απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

5.System Of A Down – Protect The Land

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι αγαπημένοι χεβιμεταλάδες κυκλοφορούν δύο νέα τραγούδια: το Protect The Land και το Genocidal Humanoidz είναι μία προσπάθεια των System Of A Down να στρέψουν την προσοχή του κοινού στον πόλεμο που μαίνεται στο Αρτσάχ και στην Αρμενία. Η μπάντα, η οποία έχει τις ρίζες της στην Αρμενία, επανενώθηκε για να μεταδώσει αυτό το σημαντικό μήνυμα, ενώ τα έσοδα από τα κομμάτια θα δοθούν για βοήθεια στους πληγέντες.

4. Arcade Fire – Generation A

Οι αγαπημένοι Arcade Fire εμφανίζονται το βράδυ των εκλογών στην εκπομπή του Stephen Colbert, με ένα ολόφρεσκο, upbeat τραγούδι με μπόλικο synth, εντός του κλίματος των ημερών: Wait until your number’s called/ They say wait, all we need is love/ But darling, California’s burning, New Orleans is waiting for the flood. Η μπάντα από τον Καναδά έχει δηλώσει πως εν μέσω της προηγούμενης καραντίνας έγραψε υλικό για “δύο ή τρεις δίσκους”, και ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

3. Julia Stone – Dance

Η Αυστραλή των Angus & Julia Stone κυκλοφορεί ένα γλυκύτατο single από τον επερχόμενο δίσκο της, το οποίο συνοδεύεται από ένα πολύ συγκινητικό μουσικό βίντεο: η Susan Sarandon και ο Danny Glover δίνουν ραντεβού για χορό, υπό τη μελαγχολική ζεστασιά της φωνής της Stone. Το βίντεο, σκηνοθετημένο από την Jessie Hill, καλεί το θεατή να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα ωριμότερα χρόνια.

2. Miley Cyrus ft. Stevie Nicks – Edge Of Midnight

“Μπορείς να δανειστείς από μένα όποτε θέλεις”, είπε η Stevie Nicks στη Miley Cyrus, ως απάντηση στο Midnight Sky. Στο πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο της «Plastic Hearts», η Miley Cyrus σαμπλάρει το αγαπημένο Edge of Seventeen της Nicks. Σήμερα, κυκλοφορεί ένα remix του κομματιού με τίτλο Edge of Midnight: πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον medley των δύο τραγουδιών, στο οποίο ακούμε και την ίδια τη Nicks.

 1. Nalyssa Green – Μπλε Τροχιά

Στο single από το δεύτερο ελληνόφωνο δίσκο της με τίτλο «Ταξίδι Αστρικό», η αγαπημένη μας Nalyssa Green εμπλουτίζει την ηλεκτρονική ποπ με ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία, και ντύνει με διαστημική ατμόσφαιρα τις ερωτικές της αφηγήσεις. Περιμένουμε το δίσκο με μεγάλη ανυπομονησία!

BONUS ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ

#Feist –  Trouble (Cat Stevens)

Στο πλαίσιο της προώθησης των εκλογών για την πολιτεία του Wisconsin, η Καναδή Feist διασκευάζει τo Trouble του αγαπημένου Cat Stevens, σε μια απλή, ακουστική, τρομερά ατμοσφαιρική όμως εκτέλεση του τραγουδιού από το «Mona Bone Jakon» του 1970.

#Lana Del Rey – You’ll Never Walk Alone (Gerry & The Pacemakers)

Η Lana Del Rey τραγουδά τον ύμνο της Βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Liverpool F.C., για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The End Of The Storm» που κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα, και η a-capella εκτέλεσή της εκτιμάται τόσο από τους θαυμαστές της, όσο και από τους οπαδούς της ομάδας. Το τραγούδι είναι από το γνωστό μιούζικαλ «Carousel», αλλά είναι η εκτέλεση των Gerry & The Pacemakers από το 1963 που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της ποδοσφαιρικής ομάδας εδώ και πολλά χρόνια.

Άκουσε τα φρεσκοτριμμένα tracks της προηγούμενης εβδομάδας:

New Music Friday 30/10

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio