Ms Pepper 2019
Ο PEPPER 96.6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Ms Pepper 2019

09/03/2019

Φέτος, η 4η συνεχόμενη διοργάνωση Ms Pepper 2019 “NO FILTER” εμπνέεται από τη σύγχρονη γυναίκα, χωρίς φίλτρα. Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 17 Μαρτίου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  θεατρικά αναλόγια, ομιλίες και συζητήσεις, έκθεση φωτογραφίας, και πολλή μουσική.

Θεατρικά αναλόγια

16.00 – 17.00, από Ελληνίδες και Έλληνες ηθοποιούς, σε συνεργασία με το περιοδικό Αθηνόραμα:

Μαρία Καλλιμάνη

Ποια συναισθήματα βιώνει μια γυναίκα μπροστά στην παθιασμένη ζήλια; Η Μαρία Καλλιμάνη φέρνει ενώπιον μας την Ερμιόνη, μια γυναίκα που  τιμωρείται άδικα λόγω της ζήλιας του άντρα της στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Θάλεια Ματίκα

Η Φράνκα Ράμε έκαιγε τη σκηνή σαν θεατρικός δυναμίτης μαζί με το σύζυγος της, Ντάριο Φο. Αγκάθι στην πληγή η αντιεξουσιαστική σάτιρα τους οδήγησε τη Ράμε σε σύλληψη και σε «Βιασμό» από τους καραμπινιέρι. Αυτό το γεγονός θα αποκαλύψει η Θάλεια Ματίκα μέσα από το έργο της Ράμε.

Κόρα Καρβούνη

Η Κόρα Καρβούνη μαγεμένη από τη σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη θα διαβάσει ένα κείμενο από το θρυλικό «Ζορμπά», που αποδεικνύει τη μεγάλη αξία που έδινε ο σπουδαίος πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής στη γυναίκα.

Βασιλική Τρουφάκου

Η Βασιλική Τρουφάκη ψάχνει μέσα από τα λόγια της απείθαρχης «Αντιγόνης» του Ζαν Ανούιγ τη δυνατότητα της αγάπης καθώς εκείνη ρωτά τον Αίμωνα: «Μ’ αγαπάς σαν γυναίκα;»

Σίσσυ Τουμάση

Για την αυτοκαταστροφική συναισθηματική εξέγερση της «Μαντάμ Μποβαρί», έτσι όπως την παρακολουθεί ένας από τους ήρωες του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γκουστάβ Φλομπέρ θα διαβάσει η Σίσσυ Τουμάση.

Γιώργος Νανούρης

Η κοινωνική ευαισθησία του Φραντς Κάφκα υφαίνεται στο ημερολόγιο του. Ένα απόσπασμα «Από το Ημερολόγιο του Φραντς Κάφκα» που περιγράφει μια εργάσιμη μέρα γυναικών, σ’ ένα εργοστάσιο θα διαβάσει ο Γιώργος Νανούρης

Ειρήνη Μπαλτά

Η Ειρήνη Μπαλτά ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της «Φιλουμένας Μαρτουράνο» σταματά στον εξομολογητικό λόγο της ηρωίδας του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, που αποκαλύπτει τα λεπτά όρια που χωρίζουν την πίστη από τη ματαίωση.

Δροσάκη Λένα

Αυτό το «Αχ!», που βγαίνει από τα σπλάχνα στη θέα ενός μεγάλου έρωτα θ’ ακούσουμε από τα χείλη της Λένας Δροσάκη . Η γνωστή ηθοποιός θα διαβάσει ένα απόσπασμα από το κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη, μια ρομαντική ανάγνωση στην «Κερένια κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου.

Χαρά- Μάτα Γιαννάτου

Η ματιά του Χάινριχ φον Κλάιστ πάνω στον έρωτα και τη ζωή, που συχνά μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο της, γοητεύει την Χαρά Μάτα Γιαννάτου.. Θα την απολαύσουμε σε ένα κείμενο-έκπληξη από την εργογραφία του.

 Δημητροπούλου Ευγενία

Ο πατέρας εκπροσωπεί το οικογενειακό δίκαιο και εκείνος το εφαρμόζει στη «Στέλλα  Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Η Ευγενία Δημητροπούλου ξανά συναντά την ηρωίδα που αγάπησε διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το έργο.

Iωάννα Κολιοπούλου

Για την Ιωάννα Κολιοπούλου η θυελλώδης ερωτική ιστορία της «Λολίτας» είναι μεταξύ άλλων κι ένας ύμνος στον έρωτα. Θα την ακούσουμε να διαβάζει ένα απόσπασμα από το αιρετικό και λογοκριμένο μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ.


No Filter Stories

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση Women Act, που έχει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17.30 και 18.30 πάνελ συζήτησης με τίτλο No Filter Stories by Women Act, με ομιλητές από διάφορους χώρους, αλλά και τη συμμετοχή του κοινού. Πιο αναλυτικά, θα μας αφηγηθούν τις ιστορίες τους οι:

Αρετή Γεωργιλή, Free Thinking Zone Founder & LEAN IN Regional Leader

Μαριάννα Σκυλακάκη, αθηΝΕΑ, Founder & Editor in Chief

Αλεξία Τασούλη, Δημοσιογράφος

Ιωάννα Θεοδώρου, Campfire Innovation, Founder

Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, The Tipping Point, Director

Βαγγέλης Κραββαρίτης, British Council, Partnerships & Projects Coordinator

Μαρίνα Σάττι

Workshop από την ActionAid

Σε συνεργασία με τη διεθνή μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση ActionAid, που έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18.30 και 19.30 ένα workshop από ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών της ActionAid, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί η έρευνα της οργάνωσης για την ενδοοικογενειακή βία. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα λαμβάνει χώρα παράλληλη δράση με εγκατάσταση της ActionAid. Στο χώρο θα βρίσκονται 6 stand με 6 ζευγάρια παπούτσια, που αντιστοιχούν σε 6 γυναικείες ιστορίες, τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μέσα από τα αντίστοιχα ακουστικά που θα βρουν. Η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει ότι απέναντι σε κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών, η μόνη απάντηση είναι η μηδενική ανοχή.

Live αφιερωμένο στις γυναίκες

Το μουσικό στίγμα της ημέρας θα δώσει ένα live αφιερωμένο στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του 20ου αι. Ξεκινώντας στις 20:00, 14 πιπεράτοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στo Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς διακοπή για 2.5 ώρες. Συμμετέχουν οι:

Λήδα Αγγελάκη, Amalia, Δάφνη & The Fuzz, Nalyssa Green, Idra Kayne, KALLI, Γιάννα Βασιλείου, Ρένα Μόρφη, Eva Sakellari, Ξένια Ντάνια, Ειρήνη Παργινού, SWIM, Sugahspank, Lou Is

Παράλληλα με όλες τις δράσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και έκθεση φωτογραφίας με θεματική #nofilter, σε συνεργασία με τη σχολή φωτογραφίας Focus.  Την έκθεση θα απαρτίζουν έργα σπουδαστών της σχολής, αλλά και των ακροατών του Pepper 96.6, που θα παραμείνουν στους χώρους του ΙΜΚ ως και την 20 Μαρτίου.

Ο Pepper 96.6 σε ζωντανή μετάδοση από τις 14:00 σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth στην είσοδο του ΙΜΚ θα μεταφέρει τον παλμό της ημέρας.

Η ημέρα θα κλείσει με ένα πάρτι στο ισόγειο του ΙΜΚ, με live DJ set από τις 22:30 έως και τη 01:00.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του ΙΜΚ

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ήδη από τα πρώτα 7 χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει  να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους χώρους Πολιτισμού στην Ελλάδα. Πιστό στο όραμα του Ιδρυτή του για καλλιτεχνική  αρτιότητα και εξωστρέφεια, είναι ο πρώτος πολιτιστικός πολυχώρος που απέκτησε την πιστοποίηση ISO 20121 για το συνολικό του Σύστημα Διαχείρισης. Η επίσημη πιστοποίηση δίδεται από τον αρμόδιο και διεθνώς αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο φορέα,  TÜV AUSTRIA HELLAS. Το πλαίσιο σχεδιασμού του προγράμματος του ΙΜΚ παραμένει πιστό στις αρχές και στους άξονες που ο ίδιος ο Μιχάλης Κακογιάννης, Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του, είχε εξ’ αρχής χαράξει.

Στόχος του ΙΜΚ, από τη σύσταση του, ήταν να αποτελέσει σύγχρονο φορέα καλλιτεχνικής δημιουργίας και τόπο συνάντησης τέχνης και κοινωνίας, πάντα με τις πόρτες του ανοιχτές και πάντα γεμάτο δραστηριότητα και ζωή. Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης –όπως οραματίστηκε ο Ιδρυτής του και όπως αποτυπώνεται και στα πεπραγμένα των 7 χρόνων λειτουργίας του- εξελίχθηκε σε κιβωτό ανάδειξης των διαχρονικών αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα καταξιώνεται ως χώρος ώσμωσης των αξιών αυτών με τις νέες ιδέες και τις ζώσες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.    

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio