Μουσική από/για τη Βρετανία στο Μέγαρο

Ο πολύπειρος αρχιμουσικός Κρίστοφ Πόππεν επιστρέφει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνοντας μια συναυλία – οδοιπορικό στη βρετανική γη, με αναφορές στη μουσική παράδοση της Αγγλίας.

Παρασκευή 08.02.2019, 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα Χ. Λαμπράκης

Η συναυλία ανοίγει με την «Παιδική Σταυροφορία» του πολυβραβευμένου Δημήτρη Παπαδημητρίου – παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Μια «συμφωνική μπαλάντα» που εμπνέεται από τις πληγές στο «σώμα» της Γηραιάς Ηπείρου και βρίσκεται σε δημιουργικό διάλογο με τον Κύκλο «Πόλεμος και Ειρήνη». Το σολιστικό μέρος της σύνθεσης θα αναλάβουν οι καταξιωμένοι Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος). Ενώ, η διεθνώς αναγνωρισμένη σολίστ βιόλας Τατιάνα Μαζουρένκο θα ερμηνεύσει το απαιτητικό και πολύπλευρο «Κοντσέρτο για βιόλα και ορχήστρα» του Βρετανού Γουίλιαμ Γουόλτον. Σε μια βραδιά που ολοκληρώνεται με τη μελαγχολική «Τρίτη Συμφωνία σε λα ελάσσονα», την περίφημη «Σκωτική» του Φέλιξ Μέντελσον.

Συντονιστείτε καθημερινά στον Pepper 96,6 και κερδίστε προσκλήσεις. Για δηλώσεις συμμετοχής γράφετε PEPPER αφήνετε κενό, συμπληρώνετε την απάντηση στην ερώτηση του διαγωνισμού, το ονοματεπώνυμό σας και το στέλνετε στο 19619 με χρέωση 0,31€/sms με Φ.Π.Α (και επιπλέον Τέλος Τηλεφωνίας 12%, έως  20% ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού).

 

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio