μια_υπέροχη_ζωή
Competitions

«Μια υπέροχη ζωή»: Βραδιά Pepper 96.6

20/12/2021

Βραδιά Pepper την Πέμπτη 30.12 στις 17.00

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις

Ο Pepper 96.6 προσκαλεί τους ακροατές του στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 17.00 μ.μ. για να απολαύσουν την μουσικοθεατρική παράσταση  «Μια υπέροχη ζωή – a Live radio play».

Η αιώνια Χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα έρχεται από τις 23 Δεκεμβρίου και μόνο για 9 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας, Άγγελος Μπούρας, Θεοδοσία Σαββάκη.

Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά στον Pepper 96.6 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις.

Ακολουθείστε μας στο instagram και στο facebook.

«Μια υπέροχη ζωή – a Live radio play»

Το «Μια υπέροχη ζωή – a Live radio play» (It’s a Wonderful Life) είναι μια παράσταση βασισμένη στη διασκευή της κλασικής, αγαπημένης σε όλες τις ηλικίες, ομώνυμης ταινίας του Φρανκ Κάπρα. Σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο της δεκαετίας του 1940, αμέσως μετά τη λήξη του Πολέμου, έξι ηθοποιοί κάνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση της ταινίας και παίζουν όλους τους ρόλους της. Παράλληλα, δημιουργούν επί σκηνής όλους τους ήχους της ταινίας, με τον τρόπο που δημιουργούνταν τα ηχητικά εφέ της εποχής, χρησιμοποιώντας καθημερινά και αναπάντεχα αντικείμενα, όπως τους δίδαξε ένας “foley”, ένας επαγγελματίας δηλαδή δημιουργίας ηχητικών εφέ ταινιών.

Την ίδια στιγμή, η ζωντανή τζαζ ορχήστρα παρακολουθεί τη δράση, παρεμβαίνει και σχολιάζει. Όλοι μαζί δημιουργούν τη ραδιοφωνική μεταφορά του κόσμου της ταινίας και της συγκινητικής ιστορίας του Τζωρτζ Μπέηλι.

Μια παράσταση στην οποία θριαμβεύει η παιγνιώδης εναλλαγή των ρόλων, η δημιουργία φανταστικών κόσμων  και η πίστη καλλιτεχνών και θεατών πως η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχη.

Λεπτομέρειες για την παράσταση εδώ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio