μια_ελια_1300_ετών_στολίζει_τον_κήπο_του_αρχαιολογικού_μουσείου
NEWS

Μια ελιά 1.300 ετών και 6.000 φυτά στολίζουν τον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου

23/07/2020

Μια ελιά 1.300 ετών, 60 δένδρα, κυπαρίσσια, νεραντζιές, αμυγδαλιές, γκορτσιά, κυδώνια, λωτοί, πυρηνόκαρπα, ροδιές, τάξοι, ιτιές κλαίουσες και μυρτιές, συνολικά 6.000 νέα φυτά είναι οι νέοι «ένοικοι» του κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου, η πρώτη εικόνα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ομορφιά των αρχαίων ελληνικών κήπων και να αποκομίσουν μια βιωματική εμπειρία του τοπίου την εποχή της Αρχαιότητας.

Τι καλύτερη από αυτή την εισαγωγή για μια επίσκεψη σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο και τα αριστουργήματα που περιέχει. Η ανάπλαση και η αναδιαμόρφωση του εξωτερικού κήπου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έγινε πραγματικότητα προκειμένου να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός χώρου ελκυστικού, ασφαλούς και βιώσιμου που θα λειτουργήσει ως ένα νέο «πράσινο τοπόσημο» για την Αθήνα και τους επισκέπτες του Μουσείου.

Ο αισθητικά αναβαθμισμένος εξωτερικός κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποδόθηκε τη Δευτέρα 20/7 στους Αθηναίους και στους επισκέπτες του Μουσείου. Το έργο της ανάπλασης, πραγματοποιήθηκε με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαυλίου και των χώρων πρασίνου, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική, πολιτισμική, αισθητική και αστική ταυτότητα του Μνημείου.

Η αναμόρφωση του εξωτερικού κήπου του Μουσείου, συνολικής έκτασης περίπου 10.000 τ.μ., αναβαθμίζει έναν δημόσιο χώρο της πόλης σε μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση και η ανάπλασή του δημιουργεί μια όαση δροσιάς και αισθητικής απόλαυσης για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες του μουσείου.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio