ΤΕΧΝΕΣ

«Μετά τη Βαβέλ» στο Μέγαρο

04/12/2018

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ η έκθεση «Μετά τη Βαβέλ», το δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας «Η άγραφη βιβλιοθήκη», η οποία πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της Άννας Καφέτση, διευθύντριας του annexM, του κέντρου για τις εικαστικές τέχνες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

«Μετά τη Βαβέλ»

Η έκθεση φιλοξενεί, από τις 5 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 10 Μαρτίου 2019, σε τέσσερα επίπεδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών –και στην Υπηρεσιακή Αυλή–, περίπου 100 έργα 25 πολύ σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, αρκετοί από τους οποίους θα βρεθούν στην Αθήνα για το στήσιμο της έκθεσης, όπως ο σπουδαίος Gary Hill που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Η δεύτερη ενότητα της τριλογίας συνιστά μεταφορά μιας μεταμπορχεσιανής Βιβλιοθήκης της Βαβέλ και έχει συλληφθεί ως ένας λαβύρινθος, όπου ο επισκέπτης ακολουθεί ένα επιδαπέδιο νήμα σε κρυφές υπόγειες διαδρομές μέσα σε άβατους χώρους του Μεγάρου, που χρησιμοποιούνται ειδικά για το δεύτερο μέρος της τριλογίας. Στην Έκθεση, που εστιάζει στα βιβλία και τα κείμενα μέσα από τη φυσική, υβριδική ή άυλη μορφή τους, παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα και performances. Μάλιστα, μόλις ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των Ελλήνων performers από τον Michelangelo Miccolis, coach της Dora García.

Η είσοδος στην έκθεση είναι από την οδό Κόκκαλη 1.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Μαρτίου 2019.

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio