Μαυροψαρίδης -μέλος Ακαδημίας Οσκαρ
NEWS

Μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης

03/07/2019

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι πλέον μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γεγονός που σημαίνει πως έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα Όσκαρ. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την Ακαδημία, η οποία υποδέχτηκε 842 νέα μέλη.

Ο Έλληνας μοντέρ, γνωστός για τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου («Αστακός», «Ευνοούμενη») ήταν υποψήφιος φέτος για την «Ευνοούμενη». Για την συγκεκριμένη ταινία o Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει βραβευθεί από την Αμερικανική Ένωση Μοντέρ.

Από τα 842 νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ, το ποσοστό των γυναικών είναι 50%, ενώ το ποσοστό των έγχρωμων ατόμων (People Of Color – POC) ανέρχεται στο 29%. Ανάμεσα στα 842 νέα μέλη βρίσκονται και 21 νικητές των Όσκαρ, όπως η Lady Gaga (Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το “Shallow”), o Phil Lord και ο Christopher Miller (Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το “Spider-Man: Into the Spider-Verse”), αλλά και ο Kevin Willmott( Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για την «Παρείσφρηση»).

Με πορεία τεσσάρων δεκαετιών,  ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει κυριολεκτικά συνεργαστεί με όλο το σύγχρονο ελληνικό σινεμά: Πανουσόπουλος, Περάκης, Τσαγγάρη, Μπουλμέτης, Τριανταφυλλίδης, Τσιώλης, Τσεμπερόπουλος, Μαλέα, Σμαραγδής, Ηλιάδης και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσα στις ταινίες που έχει μοντάρει ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, συγκαταλέγονται οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου «Κινέττα», «Κυνόδοτας», «Άλπεις», «Ο Αστακός» και ο «Θάνατος του Ιερού Ελαφιού».

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio