NEWS

Μάθαμε τι θα γίνει στο 1ο eco party της Αθήνας!

16/09/2019

Με βάση το 97% των επιστημονικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως, βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη περιβαλλοντικά, για τον άνθρωπο εποχή. Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα, άλλα δυστυχώς τα αποτελέσματά της θα επηρεάσουν πιο ουσιαστικά τις επόμενες γενιές, κάνοντας έτσι δυσνόητη την άμεση ανάγκη για δράση. Είναι απαραίτητο άμεσα, σαν είδος, να αλλάξουμε βασικές μας συνήθειες και αυτό γνωρίζουμε πως για κανέναν δεν είναι εύκολο.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στο s.i.x. dogs (Αβραμιώτου6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα), η ανεξάρτητη ομάδα Phunk-Dat-Mental παρουσιάζει το πρώτο eco awareness party στη χώρα μας, με τίτλο “Impact Streets & Eco Party”.

Σε συνεργασία με 10+ από τους πιο δυναμικούς DJs & MCs της ελληνικής -και όχι μόνο- street κουλτούρας, η Phunk-Dat-Mental  βάζει το ρυθμό και τα vibes σε ένα μεγάλο πάρτυ, με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση γύρω από τη Κλιματική Αλλαγή, με ένα πρωτότυπο fusion project.

Η ομάδα του Pepper 96,6 ρώτησε την ομάδα Phunk-Dat-Mental, λεπτομέρειες για το 1ο Impact Eco & Concept Party και την πρωτοβουλία γενικότερα και να τι έμαθε:

– Πως δημιουργήθηκε μια τέτοια ιδέα και πως παντρεύονται, η μουσική με την διάδοση του μηνύματος που θέλετε να περάσετε;

PDT: Γνωριστήκαμε τελείως τυχαία σε ένα σεμινάριο για event management του Αλέξανδου Zoltan Μελή(Festival & Events / 2 Days Workshop / Athens) στις 4 & 5 του Μαΐου που μας πέρασε. Εκεί έπεσε η ιδέα μήπως κάναμε κάτι όλοι μαζί και ξεκινήσαμε δειλά. Ψάχνοντας να βρούμε ένα κοινό σημείο μεταξύ μας αποφασίσαμε να πάμε με το concept της Κλιματικής Αλλαγής και έπειτα να το ενισχύσουμε με ένα δυνατό Street Culture event μιας και αρκετοί από εμάς έχουμε μεγαλώσει με αυτή.

Η μουσική ειδικά της ευρύτερης street κουλτούρας είναι γεμάτη με προσωπικές και συλλογικές ανησυχίες. Η Κλιματική Αλλαγή είναι μια από τις σοβαρότερες πλέον Κρίσεις τις εποχής μας που αφορά τις γενιές μας οπότε σίγουρα συνδέονται.

– Ποιοί κρύβονται πίσω απο αυτή την προσπάθεια;

PDT: Αυτή τη στιγμή, η Phunk-Dat-Mental αποτελείται από έναν βασικό πυρήνα 6 ανθρώπων 22-32 χρονών και μαζί μας είναι αρκετοί φίλοι που υποστηρίζουν την κίνηση αυτή! Έχουμε ζήσει διαφορετικές τελείως ζωές αλλά εδώ φάνηκε ότι μάλλον έπρεπε να συναντηθούμε και να δουλέψουμε μαζί, τόσο για το σκοπό όσο και για την ίδια τη συνεργασία!

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μέσα σε 2 μήνες σκληρής δουλειάς η προσπάθεια μας για το awareness της κλιματικής αλλαγής αρχίζει να αποφέρει και περιμένουμε την ημέρα του 1ου Impact Streets & Eco Party με ανυπομονησία! Σας περιμένουμε όλους να τη ζήσουμε μαζί!

– Ποιός είναι ο στόχος αυτής της διοργάνωσης;

PDT: Συναισθηματικά, το όλο concept ξεκινάει από την καθημερινότητά μας. Είμαστε νέοι άνθρωποι που εκτιμάμε τη φύση και εκμεταλλευόμαστε τα δώρα της με κάθε ευκαιρία όπως όλοι. Αναγνωρίζουμε την τύχη του να ζεις σε μια χώρα με μεσογειακό κλίμα και αυτό δεν θα θέλαμε να αλλάξει μόνο και μόνο επειδή οι γενιές μας δεν κατάφεραν να επαναπροσεγγίσουν την καθημερινότητα προς συμφέρον τους και των παιδιών τους στο μέλλον…

Οι βασικοί στόχοι του Impact σαν project για εμάς είναι να δώσουμε κίνητρο για ενημέρωση σε όσους δεν γνωρίζουν ακόμα για τις καταστροφικές συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην καθημερινότητα, να επικοινωνήσουμε το πρόβλημα με όσον το δυνατόν περισσότερα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας (όπως events, ενημερωτική web πλατφόρμα, videos, infographics, συνεργασίες, side projects κλπ) και να συμβάλουμε στη διάδοση του έργου των φορέων που πιέζουν για την αλλαγή της πολιτικής στάσης στη χώρα μας απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή.

– Εκτός απο τις συναυλίες, τί άλλο θα μπορεί να δει ο επισκέπτης;

PDT: Για αρχή να πούμε ότι επιλέξαμε το party να μην έχει καθόλου παρουσιάσεις/ομιλίες κλπ. Μόνο 2 λόγια από εμάς για τον σκοπό του event και κατά τα άλλα μουσική. Όλη η ενημέρωση γίνεται από την πλατφόρμα που ετοιμάζουμε www.wehaveimpact.gr!

Κατά τα άλλα η βραδιά θα έχει πολύ μουσική, δυνατούς καλλιτέχνες(DJs&MCs) που ξέρουν να “ανεβάζουν τη θερμοκρασία” σε ένα party, δυνατή ατμόσφαιρα, κόσμο που -και εκείνος- νοιάζεται για τον πλανήτη(ο καλύτερος κόσμος), δυνατούς διαγωνισμούς από τους χορηγούς μας και τέλος το μοναδικό μέχρι στιγμής party με all girls line up στα μικρόφωνα! Ετοιμαστείτε για σκληρές ρίμες και γλυκές μελωδίες!

– Θα υπάρξει και συνέχεια;

 PDT: Ναι και βέβαια! Το Impact είναι ετήσιο event και θέλουμε να κάνουμε και κάποιες extra δράσεις μέσα στον χειμώνα. Η πλατφόρμα μας θα «τρέχει» όλο το χρόνο.

– Τελικά ο καθένας απο εμάς τί μπορεί να κάνει όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή;

PDT: Τα βασικά που μπορούμε να κάνουμε σαν απλοί πολίτες είναι πρώτον η ενημέρωση και κατανόηση του κινδύνου. Έπειτα η μείωση στην κατανάλωση του κόκκινου κρέατος και η συχνότερη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Σε συλλογικό επίπεδο σημαντική είναι η συμμετοχή σε καμπάνιες οργανισμών και η συμμετοχή σε ειρηνικές πορείες και λοιπούς τρόπους διαμαρτυρίας. Έτσι θα αντιληφθούμε, εμείς οι ίδιοι, και θα αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί και απαιτούμε από το κράτος την δυναμική κινητοποίησή του στη προστασία του πλανήτη, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες που δουλεύουν θετικά πάνω στην Κλιματική Αλλαγή.

 – Είναι πραγματικά στο χέρι μας;

PDT: Κατά την άποψή μας η έντονη ζήτηση πάντα φέρνει αναγκαστικά, αργά η γρήγορα, την προσφορά. Έτσι είναι στημένες οι κοινωνίες μας και είναι σημαντικό να το αναγνωρίσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα υπέρ της διαβίωσής μας σαν είδος, στον πλανήτη.

Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε όλοι να επαναπροσεγγίσουμε τις καθημερινότητές μας. Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να συμπεριλάβουμε τον πλανήτη στη σκέψη μας όχι σαν κάτι δεδομένο. Είναι καλή εποχή για Phunk Dat Mental!

s.i.x. dogs

facebook.com

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio