Καλεσμένος στον Pepper 96,6 ο Γιώργος Βενιέρης

Την εποχή που όλοι κυνηγούσαν περίτεχνα και πολύπλοκα γκουρμέ πιάτα, ο Γιώργος Βενιέρης καβαλούσε τη μηχανή του και γύριζε τον κόσμο, δοκιμάζοντας γεύσεις, εμπειρίες, αρώματα και εικόνες. Αργότερα, όλα αυτά μετουσιώθηκαν σε μία μαγειρική τέχνη που τα συνδυάζει. Αυτά και άλλες πολλές ιστορίες από τα ταξίδια του θα μοιραστεί ο πολυβραβευμένος chef Γιώργος Βενιέρης με τον Γιάννη Νένε και τη Βαρβάρα Σαββίδη, καλεσμένος στον Pepper 96,6 και το Πρωινό Πιπέρι, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, 9 με 10 το πρωί.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ

«Είμαι παιδί της Αθήνας. Έχω μεγαλώσει στο Χαλάνδρι, αλλά όλα τα χρόνια ήμουνα city boy, περισσότερο κατέβαινα στο κέντρο. Αργότερα δούλεψα στο κέντρο για χρόνια, οπότε μου αρέσει πολύ. Όταν ήρθε η κρίση, άρχισα να αισθάνομαι μια θλίψη και επειδή με τη θλίψη δεν έχω καλή σχέση, πήγα στη Μύκονο. Τα τρία πρώτα χρόνια ήμουν μεταξύ Λονδίνου και Μυκόνου και μετά εγκαταστάθηκα στη Μύκονο».

Σταθμοί στην καριέρα του Γιώργου Βενιέρη το βραβευμένο Electra Restaurant, τα διακεκριμένα με Michelin Star εστιατόρια «Vardis» και «Σπονδή», αλλά και το «Beau Brummel» και το «Hilton Schiphol Airport Amsterdam».

Στο γουόκ του σοτάρει ταξίδια 15 χρόνων στην Ασία, μαζί με street food από δεκάδες αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, τροπικά υλικά και πάθος για την μαγειρική, με αποτέλεσμα μια καινούργια υβριδική κουζίνα εμπειριών που δύσκολα μεταφράζεται.

Ο Γιώργος Βενιέρης έκανε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχει κάνει ποτέ ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο – το «Mazi Restaurant» στο Notting Hill – και ακολούθησαν οι διαδοχικές επιτυχίες στη Μύκονο με το δικό του ιδιοφυές «Mr.Pug» που εισήγαγε την νέα ασιατική τάση αλλά και το «Liasti» που άνοιξε τον δρόμο στα farm restaurants.

Ο πολλάκις βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και άλλες υψηλές διακρίσεις, globetrotter chef τώρα, επέστρεψε στην πρωτεύουσα ύστερα από έξι χρόνια απουσίας, μεταφέροντας το μυκονιάτικο «Mr. Pug» στην Πλάκα, με fusion asiatique διαθέσεις που ταιριάζουν στο δικό του Σόχο της Αθήνας.

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio