Καλεσμένος στον Pepper 96,6 o Στέλιος Παρλιάρος

05/12/2018

Ποια τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Πώς ήταν να μεγαλώνει στην Κωνσταντινούπολη; Τι έτρωγαν στην Πόλη τα Χριστούγεννα; Ποιο το μυστικό για μαστιχωτό τσουρέκι και πεντανόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες;  Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια του Fresh;

Με γιορτινή διάθεση υποδεχόμαστε τον μαιτρ της ζαχαροπλαστικής, Στέλιο Παρλιάρο, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, ο οποίος θα βρεθεί στο στούντιο του Pepper  από τις 09:00 έως τις 10:00, καλεσμένος του Γιάννη Νένε και της Βαρβάρας Σαββίδη.

Μια ζωή γλυκιά

O Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon.

Το 1982 δημιουργεί το «Fresh», αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους.

Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκινάει τη δεκαετία του ’90. Παράλληλα, παρουσίασε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ζαχαροπλαστικής. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οι «Γλυκές Αλχημείες», που φέρουν την υπογραφή του, ως ένθετο με την «Καθημερινή της Κυριακής» κάθε δύο μήνες.

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio