βιεννη_καλυτερη πολη_pepper966
NEWS

Η καλύτερη πόλη να ζει κανείς

04/09/2019

Ναι, για 10η χρονιά στη σειρά, η Βιέννη θεωρείται η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς.

Image result for Vienna

Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι σχετικά δυνατή στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει την πρωτιά, αλλά και  συνολικά οχτώ από τις 20 πρώτες θέσεις της λίστας, που καταρτίζει κάθε χρόνο το Economist Intelligence Unit (ΕΙU), στη βάση δεικτών για το βιοτικό επίπεδο, τη σταθερότητα, τις υπηρεσίες υγείας, την ποιότητα του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τις βασικές υποδομές.

Τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλά επίπεδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης, το πράσινο της πόλης και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες κρατούν τη Βιέννη ψηλά.

Ακολουθεί η Μελβούρνη της Αυστρίας ( ριν από το 2018 κατακτούσε την κορυφή).
Ακόμη μία πόλη της Αυστραλίας, το Σίντνεϊ, η Οσάκα της Ιαπωνίας και το Κάλγκαρι του Καναδά συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Καναδάς κατακτά και τις δύο επόμενες θέσεις, με το Βανκούβερ και το Τορόντο, το οποίο ισοβαθμεί με το Τόκιο της Ιαπωνίας στην έβδομη θέση. Στην έννατη θέση η Κοπεγχάγη της Δανίας. Τη δεκάδα συμπληρώνει η Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Η Αθήνα στην…89η θέση, δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις.

Το top 10

1. Βιέννη
2. Μελβούρνη
3. Σίντνεϊ
4. Οσάκα
5. Κάλγκαρι
6. Βανκούβερ
7. Τορόντο
7. Τόκιο
9. Κοπεγχάγη
10. Αδελαΐδα

Οι ΗΠΑ

Απογοητευτικές πρέπει να θεωρούνται οι επιδόσεις των αμερικανικών πόλεων. Την καλύτερη θέση στις HΠA κατακτά η Χονολουλού στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ατλάντα, το Πίτσμπουργκ, το Σιάτλ και η Ουάσιγκτον κερδίζουν μία θέση στην πρώτη 40αδα και το Σικάγο στην 41η.

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio