NEWS

Η Adele τα λέει όλα στη Vogue

Εντυπωσιακά συνεχίζεται το πρόμο για το νέο άλμπουμ της Adele, ανεβάζοντας τον πήχη αισθητά στο χώρο του μουσικού marketing.

11/10/2021

Μετά τις διαφημιστικές πινακίδες που εμφανίστηκαν με τον αριθμό 30 σε όλο τον κόσμο, η Adele γράφει ιστορία αφού γίνεται εξώφυλλο ταυτόχρονα στην αμερικανική και τη βρετανική Vogue και δίνει την πρώτη της συνέντευξη έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας. Συγκεκριμένα δύο συνεντεύξεις, και δύο διαφορετικές φωτογραφίσεις για τα αντίστοιχα περιοδικά.

Και μιλάει για όλα:

Για τα 45 κιλά που έχασε

«Ο κόσμος ασχολείται με το σώμα μου εδώ και 12 χρόνια, πολύ πριν αδυνατίσω. Τώρα έχουν «σοκαριστεί» γιατί δεν μοιράστηκα την διαδικασία μαζί τους, που δεν συμμετείχαν μαζί μου σε αυτό το «ταξίδι» μου. Έχουν συνηθίσει να καταγράφονται όλα στο Instagram, και ναι, κάποια στη θέση μου μπορεί και να έβγαζε πολλά χρήματα διαφημίζοντας προϊόντα διαίτης. I couldn’t give a flying fuck. Το έκανα για τον εαυτό μου, γιατί να το μοιραστώ; Είναι το σώμα μου. Όλες οι ιστορίες που γράφονται για μένα είναι ψεύτικες. Βγαίνουν άνθρωποι που δεν ξέρω και λένε, εγώ τη βοήθησα, κάποια κυρία που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, λέει ότι μου έκανε pilates, είναι χυδαίο. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Και παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει καμία δίαιτα.

Καταλαβαίνω ότι σοκάρονται. Καταλαβαίνω γιατί κάποιες γυναίκες μπορεί να  πληγώθηκαν. Οπτικά εκπροσώπησα πολλές γυναίκες. Αλλά εξακολουθώ να είμαι το ίδιο άτομο».

Η Adele στα εξώφυλλα της αμερικανικής και της βρετανικής Vogue. (British Vogue: Steven Meisel/American Vogue: Alasdair Mclellan/CNP)

Για την Amy Winehouse 

«Έγινα πραγματικά διάσημη την εποχή που πέθανε η Amy Winehouse. Και την παρακολουθήσαμε όλοι να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας (σ.σ. η Adele ανησυχούσε ότι μπορεί κι αυτή να χάσει τον έλεγχο). Είχα πάντα μια πολύ στενή σχέση με το αλκοόλ. Πάντα με γοήτευε το αλκοόλ. Είναι αυτό που κράτησε τον πατέρα μου μακριά μου. Πάντα ήθελα να μάθω τι είναι τόσο σπουδαίο σε αυτό. Όταν όμως μεθάς γίνεσαι άλλος άνθρωπος και μόλις φανείς λίγο απερίσκεπτος, ο Τύπος ψάχνει να βγάλει μια ιστορία για σένα. Και σε σφυροκοπούν συνέχεια.

Ο θάνατος της Winehouse ήταν μια καθοριστική στιγμή.  Πραγματικά με προσέβαλε. Πήρα την κιθάρα μου εξαιτίας του πρώτου άλμπουμ της Amy. Είναι η σημαντικότερη για μένα από όλους τους καλλιτέχνες. Γιατί ήταν Βρετανίδα. Γιατί ήταν καταπληκτική. Γιατί ήταν βασανισμένη. Γιατί ήταν πολύ αστεία. Δεν θα αφήσω ανθρώπους που δεν γνωρίζω να μου αφαιρέσουν την υστεροφημία μου, την ιστορία μου και να αποφασίσουν τι μπορώ να αφήσω πίσω ή τι θα πάρω μαζί μου».

Η Adele φωτογραφίζεται για την αμερικανική Vogue του Νοεμβρίου (American Vogue: Alasdair Mclellan/CNP)

Για τα προηγούμενα άλμπουμ της

«Όταν έκανα το 21 ήμουν τύφλα στο μεθύσι. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα, θυμάμαι όμως ότι ήμουν πολύ λυπημένη. Στο 25 ήμουν νηφάλια όσο δεν πάει, γιατί μόλις είχα γίνει μητέρα. Σε αυτό το άλμπουμ  προσπάθησα να εναρμονιστώ με αυτό που πίστευα ότι ήθελε ή δεν ήθελε ο κόσμος από μένα. Στο καινούριο άλμπουμ πήρα την συνειδητή απόφαση για πρώτη φορά στη ζωή μου να απαντήσω στην ερώτηση “Τι θέλω εγώ;”.

Συνειδητοποίησα ότι τελικά εγώ ήμουν το πρόβλημα. Επειδή σε όλα τα άλλα άλμπουμ, έλεγα “μου έκανες αυτό!, μου έκανες εκείνο!. Τότε σκέφτηκα: Σκατά, εγώ είμαι το κοινό στοιχείο στην πραγματικότητα. Ίσως φταίω εγώ!».

(Photograph: British Vogue: Steven Meisel/Vogue)

 

Για τις τύψεις που νοιώθει για το διαζύγιο.

«Αν καταφέρω να πετύχω τον στόχο για τον οποίο έφυγα, που ήταν η αναζήτηση της δικής μου ευτυχίας, παρόλο που έκανε τον Angelo (σ.σ. τον γιό της) πραγματικά δυστυχισμένο, αν βρω την ευτυχία και με βλέπει ευτυχισμένη, τότε ίσως να μπορέσω να συγχωρήσω τον εαυτό μου για αυτό.

Μια μέρα, όταν ήταν μόλις εξίμιση μου είπε κατάμουτρα “με βλέπεις;” και του λέω “ναι”. Και μου απαντάει: εγώ δεν μπορώ να σε δω”. Λοιπόν, όλη μου η ζωή κατέρρευσε εκείνη τη στιγμή. Καταλάβαινε ότι δεν ήμουν εκεί. Τότε αποφάσισα να συζητάω μαζί του»

Ίσως η πιο ανθρώπινη στιγμή και από τις δύο συνεντεύξεις που ήταν εξαιρετικά ενορχηστρωμένες, ήταν όταν η Adele βάζει στην δημοσιογράφο, Abby Aguirre, να ακούσει το πρώτο single, το Easy On Me. «Αυτό είναι λοιπόν», λέει χαμηλόφωνα η Adele. «Σου αρέσει;». Και η δημοσιογράφος σχολιάζει: «Ίσως το μόνο πιο σουρεαλιστικό από το να σου παίζει η Adele το νέο της τραγούδι στην κουζίνα της, είναι η αποκάλυψη, ότι όταν το κάνει, νιώθει αγχωμένη και ευάλωτη»…

Στην cover photo: Η Adele στη βρετανική Vogue Νοεμβρίου (credits: Steven Meisel/Vogue)


Έρχεται η νέα Adele;

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio