νύχτα πολιτισμού_αθήνα 2019
NEWS

Γιατί να βγούμε τη Νύχτα Πολιτισμού στην Αθήνα

01/10/2019

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η Αθήνα ξενυχτά με τέχνη και μας περιμένει. Θέατρο, μουσική και χορός σε αναπάντεχους χώρους, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και νυχτερινή βόλτα στις γκαλερί, παιχνίδια μυστηρίου και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, performances, αναγνώσεις, συζητήσεις, προβολές. Όλα μαζί σε μια βραδιά.

Η νύχτα Πολιτισμού θα ξεκινήσει επίσημα στις 6 το απόγευμα. Ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Culture Net ανοίγουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου διάφορους χώρους πολιτισμού σε όλο το κέντρο.

Επισκέπτες και κάτοικοι θα περιπλανηθούν σε διάφορους χώρους γιορτάζοντας τον πολιτισμό. Στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω από 50 πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί, που είναι μέλη και συνεργαζόμενοι φορείς του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων -από το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα & Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων μέχρι το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής, το ΝΕΟΝ, 20 γκαλερί της πόλης και πολλοί ακόμη.

Από την παράσταση “Ο άνθρωπος που γελά” στο θέατρο Rex 

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, δια χειρός Θάνου Παπακωνσταντίνου στη Στέγη

Η νύχτα Πολιτισμού πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι, γνώρισε μεγάλη απήχηση και εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη, γιατί απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας.

Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν ή με περιορισμένο αριθμό δελτίων.

Δείτε λεπτομέρειες: Πρόγραμμα Νύχτα Πολιτισμού 2019

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio