ΜΟΥΣΙΚΗ

Freddie Mercury, Elton John και Rod Stewart σχεδίαζαν να φτιάξουν σούπερ γκρουπ

24/01/2019

Η παγκόσμια επιτυχία της ταινίας Bohemian Rhapsody έφερε ακόμα πιό έντονα στο προσκήνιο τους  Queen και τον Freddie Mercury, αλλά και στιγμές της rock ιστορίας τους, σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Ο σκηνοθέτης Rudi Dolezal υπήρξε επί χρόνια φίλος με τον Mercury και οι θαυμαστές των Queen θα τον θυμούνται ως σκηνοθέτη του βιντεοκλίπ για το “These Are The Days Of Our Lives” -την τελευταία εμφάνιση του Mercury με την υπόλοιπη μπάντα πριν τον θάνατό του (1991).

Ο Dolezal συναντήθηκε για πρώτη φορά στο συγκρότημα όταν ήταν νέος τηλεοπτικός ρεπόρτερ στην πατρίδα του στη Βιέννη, στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Το 2000 το ντοκιμαντέe του BBC με την υπογραφή του,  “Freddie Mercury: The Unntold Story”, προτάθηκε για Grammy.

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post με αφορμή το Bohemian Rhapsody, ο Dolezal αναφέρθηκε στα περίφημα πάρτυ που έδινε ο Mercury στο σπίτι του στο Kensington του Λονδίνου. Θυμάται ένα δείπνο στο οποίο ήταν καλεσμένοι ο Rod Stewart και ο Elton John.

«Ήταν ο Rod που πρότεινε την ιδέα να έφτιαχναν μαζί ένα supergroup, είχε μάλιστα βρει και το όνομα: Nose, Teeth & Hair», είπε ο Dolezal, εξηγώντας ότι «εκείνος είχε τη μεγάλη μύτη, ο Elton είχε θέματα με τα μαλλιά του και ο Freddie με τα δόντια του».

Η ιστορία δεν είναι ακριβώς άγνωστη, βρίσκεται καταχωνιασμένη κάπου στην αυτοβιογραφία του Rod Stewart (2012), ο οποίος ωστόσο τα θυμάται κάπως διαφορετικά, με φόντο το Λος Άντζελες και όχι το Λονδίνο.

Πηγή: N.Y Post

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio