Το “Nomadland” στις Νύχτες Πρεμιέρας

H στιγμή που η Κλόι Ζάο περνάει από τη φεστιβαλική καταξίωση («The Rider», Χρυσή Αθηνά το 2017 στις Νύχτες Πρεμιέρας) στην επιβεβαίωση του status της ως μίας από τις σημαντικότερες νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά. Μια δημιουργός που κινείται με άνεση από το μικρό στο μεγάλο και από το προσωπικό στο γενικό.

Μέσα από την ιστορία μιας μοντέρνας περιπλανώμενης, που διασχίζει τις δυτικές πολιτείες με τροχόσπιτο σε αναζήτηση νοήματος, η Ζάο αποπειράται ένα ρυτιδωμένο πορτραίτο της Αμερικής του σήμερα – αναλογία που εκφράζεται ιδανικά στο πρόσωπο της οσκαρούχου Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, αλλά έχει στο φόντο έναν ανυπέρβλητο λυρισμό, απλωμένο στους αυτοκινητοδρόμους, τις ερήμους και τον απέραντο ορίζοντα της σύγχρονης Άγριας Δύσης. Από τις πιο υψηλά προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς, απευθείας από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Chloé Zhao
ΣΕΝΑΡΙΟ: Chloé Zhao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Joshua James Richards
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ludovico Einaudi
ΜΟΝΤΑΖ: Chloé Zhao
​ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Bob Wells, Charlene Swankie

ΚΛΟΪ ΖΑΟ
Κινέζα σκηνοθέτις, σεναριογράφος, μοντέζ και παραγωγός, γεννημένη το 1982, ζει κι εργάζεται στην Καλιφόρνια. Στην τρίτη της μόλις ταινία (η τέταρτη, το «Eternals»,είναι σχεδόν έτοιμη), χαίρει εκτενούς φήμης που ξεπερνά το φεστιβαλικό κύκλωμα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2020 Nomadland
2017 The Rider
2015 Songs My Brothers Taught M

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
23/9 – 4/10

Ταινία Έναρξης: Nomadland

Πέμπτη 24/9/2020

22:15

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

Εισιτήρια εδώ

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio