ΜΑΡΤΙΝ ΙΝΤΕΝ

Ο Μάρτιν Ίντεν, ένας νεαρός, αγράμματος ναύτης, γνωρίζει την μεγαλοαστή Έλενα και ο έρωτάς του τον παρακινεί σε μια βουλιμική αναζήτηση γνώσης και πάθους συγγραφής. Οι απορρίψεις διαδέχονται η μία την άλλη, όμως όταν τελικά έρχεται η αναγνώριση ο ίδιος έχει κατατροπωθεί από την ψευδεπίγραφη φήμη και την απομυθοποίηση του έρωτα.

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Τζακ Λόντον μεταφέρεται στα μέσα του 20ού αιώνα και την Ιταλία. Η πάλη των τάξεων,η απόρριψη του σοσιαλισμού από τον (σοσιαλιστή) Λόντον για χάρη ενός νιτσεϊκού ατομικισμού, η ασημαντότητα της αριστοκρατίας και η έκπτωση του έρωτα, κυριαρχούν σε μια φροντισμένη μεταφορά πνοής και εντάσεων, που προσωπογραφείται θαυμάσια από τον εξόχως ανερχόμενο Λούκα Μαρινέλι – που παρέλαβε το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 129′ | ΙΤΑΛΙΚΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Pietro Marcello ΣΕΝΑΡΙΟ: Maurizio Braucci, Pietro Marcello
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Alessandro Abate, Francesco Di Giacomo ΜΟΥΣΙΚΗ: Marco Messina, Sacha Ricci, Paolo Marzocchi ΜΟΝΤΑΖ: Aline Hervé, Fabrizio Federico ​ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Luca Marinelli, Carlo Cecchi, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Marco Leonardi

ΠΙΕΤΡΟ ΜΑΡΤΣΕΛΟ
44χρονος Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με ευτυχή και βραβευμένη φεστιβαλική καριέρα.Αφιερωμένος κατά μεγάλο μέρος στο ντοκιμαντέρ, σεναριογραφεί και σκηνοθετεί εδώ την δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, που κατέκτησε και το Βραβείο Ντονατέλο Σεναρίου.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2019 Martin Eden
2015 Lost and Beautiful

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
23/9 – 4/10

ΜΑΡΤΙΝ ΙΝΤΕΝ / MARTIN EDEN

Πέμπτη 24/9/2020

21:00

Cinema Stella (Open Air)
Τενέδου 34, Αθήνα

Εισιτήρια εδώ

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio