«Τερέζ Ρακέν»

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά, μία επιστημονική ανάλυση της ανθρώπινης λειτουργίας -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε-, ανεβαίνει στο Θέατρο “Ροές”, σε σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Μαρία Κίτσου. Μαζί της ο Κώστας Βασαρδάνης και ο Θανάσης Πατριαρχέας. Στον ρόλο της κυρίας Ρακέν, η Σοφία Σεϊρλή.

Το σκοτεινό μυθιστόρημα «Τερέζ Ρακέν» δημοσιεύτηκε το 1867 και χάραξε την πορεία της λογοτεχνίας. Το κοινό των Παρισίων θεώρησε το έργο πορνογραφικό για την ασυμβίβαστη απεικόνιση του γυναικείου ερωτισμού. Η ακρότητά του έργου μεταμορφώνει τη θεατρική τέχνη, ανοίγοντας την γκάμα της προς ακραίες συμπεριφορές, που μέχρι τότε αποτελούσαν ταμπού. Το θέμα της Τερέζ Ρακέν, έγινε αγαπημένο αντικείμενο της μετέπειτα λογοτεχνίας του θεάτρου άλλα και του κινηματογράφου, δίνοντας αρκετά αριστουργήματα, που απασχόλησαν κοινό και κριτικούς. Στην ιστορία του Ζολά, βασίστηκαν πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, από την «βωβή» Τερέζ Ρακέν του Ζακ Φέηντερ, την ταινία “InSecret”του Τσάρλυ Στράτον, με την βραβευμένη με 2 Όσκαρ, Τζέσικα Λανγκ και την κορεάτικη “Δίψα” του Παρκ Τσαν Γουκ.

Εμίλ Ζολά. Γαλλία, 19ος αιώνας: Ανάμεσα σε τοίχους που στάζουν απ’ την υγρασία, εγκλωβισμένη σε μια ασφυκτική καθημερινότητα, η Τερέζ μεγαλώνει με τον ασθενικό Καμίγ, σύζυγοκαι ξάδερφό της, και την υπερπροστατευτική θεία της, κυρία Ρακέν. Ο χρόνος κυλά και εκείνη βυθίζεται σε μία ανυπόφορη στασιμότητα μέσα στον παγερό“οικογενειακό τάφο”, που είναι αναγκασμένη να ζει.Η απρόσμενη γνωριμία της με τον Λοράν, παιδικό φίλο του συζύγου της, ξυπνάει ακαριαίατο πάθος μέσα στην σκοτεινή άβυσσο των ματιών της. Παραδίδεται στην αιματώδη ιδιοσυγκρασία του στιβαρού άντρακαι η ακόρεστη λαχτάρα της για ζωή γίνεται παραφορά. Η παρουσία του κυριεύει τουςνευρώνεςτης, λυγίζοντας και υπερνικώντας κάθε δισταγμό προς την απαγορευμένη έλξη του.

Τα ζωώδη ένστικτα απελευθερώνονται. Γεννούν ένα εφιαλτικό παιχνίδι απόλυτης ηδονής και οδύνης. Ο εραστήςπροσφέρειτο αίμα του και η ερωμένη τα νεύρα της. Οι δυο τους προκαλούν την πιο επικίνδυνηχημική ένωση, που ρυθμίζει τον μηχανισμό της ύπαρξής τους. Τα όνειρα γίνονται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Το κορίτσι που ανατράφηκε για να δίνει φάρμακα, τώρα θα εθιστεί στον κίνδυνοκαι την ωμότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΕΡΕΖ ΡΑΚΕΝ

του ΕΜΙΛ ΖΟΛΑ

Θέατρο “Ροές”

Πρεμιέρα: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 21.00.

Από 10/2: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο : 21:00

Σάββατο & Κυριακή: 19:00

Συντελεστές

ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Λίλλυ Μελεμέ

ΣΚΗΝΙΚΟ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Κωνσταντίνος Ζαμάνης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Μίνως Μάτσας

ΚΙΝΗΣΗ
Μόνικα Κολοκοτρώνη

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ
Μελίνα Μάσχα

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Χριστίνα Ματθαίου
Δημήτριος Ψύλλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝ/ΦΟΥ – ΕΝΔ/ΓΟΥ
Μαρία Παπαδοπούλου

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Δήμητρα Αγραφιώτη

PHOTOS
Ελίνα Γιουνανλή

GRAPHIC DESIGN
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος

VIDEO
Ελένη Κατρακαλίδη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Τερέζ Μαρία Κίτσου

Καμίγ Κώστας Βασαρδάνης

Λοράν Θανάσης Πατριαρχέας

στον ρόλο της κυρίας Ρακέν η Σοφία Σεϊρλή

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
Κανονικό 18€, Μειωμένο 16€

Σάββατο & Κυριακή
Κανονικό 16€, Μειωμένο:12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Τηλεφωνικά : 210 3479169

Ομαδικές κρατήσεις: 6976531570

Οnline: www.viva.gr
11876

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio