Origins Sound System | Sound System Culture

26/01/2019

Το Origins Sound System, το ελληνικό χειροποίητο Reggae/Dub ηχοσύστημα και η ομάδα του, διοργανώνει στο Ρομάντσο, ένα μοναδικό dub meeting που θα ταρακουνήσει τα θεμέλια της πρωτεύουσας, το Sound System Culture. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής event του Origins Sound System υποδέχεται από τη Μεγάλη Βρετανία τους κορυφαίους της παγκόσμιας Sound System σκηνής, Channel One, τον Liam Partial, και από το Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Olli Dublifter.

Origins Sound System

Το Origins Sound System είναι ένα χειροποίητο Reggae/Dub ηχοσύστημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 και έκτοτε δραστηριοποιείται έντονα στην αθηναϊκή σκηνή. Λόγος κατασκευής του η αγάπη για τη Roots/Reggae και το πάθος για τον γεμάτο μπάσα ήχο της. Ο ήχος που χαρακτηρίζει το Origins είναι αυθεντικός Jamaican Roots/Reggae. Το Βρετανικό Channel One Sound System συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

To όνομα του επιλέχτηκε σαν φόρος τιμής στην ομώνυμη Τζαμαϊκανή δισκογραφική εταιρία, όπου επηρέασε αρκετά τον ήχο του στα αρχικά στάδια. Η φιλοσοφία του Mikey Dread και Ras Kayleb, πως η reggae είναι μέσο που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, ώθησε την ομάδα να περιοδεύσει με το ηχοσύστημα σε πανεπιστήμια και κοινωνικά κέντρα της χώρας, διαδίδοντας τη μουσική και την κουλτούρα στη νεολαία. Το 2009 συμμετείχαν στην εθνική περιοδεία Dub to Dubstep Tour και το 2011 στην περιοδεία Dub to Jungle Tour, όπου παρουσίασαν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο τη μουσική τους, σαν την βάση για τη δημιουργία όλων των μεταγενέστερων μουσικών ειδών, όπως Dubstep, Drum&Bass και Jungle.

Έχουν περιοδεύσει με τους βετεράνους Twinkle Brothers, έχουν εμφανιστεί σε Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία, Ισραήλ, Αμερική, Ινδία, Ιαπωνία και έχουν συνεχή παρουσία στο καρναβάλι του Notting Hill τα τελευταία 30 χρόνια. Έχουν στο ενεργητικό τους αναρίθμητες αναμετρήσεις με τα μεγαλύτερα ηχοσυστήματα και το 2010 κερδίζουν το Red Bull Sound Clash αντιμέτωποι με τους Metalheadz, Skream and Benga και Souljazz. Το αναγνωρίσιμο πλέον χειροποίητο ηχοσύστημά τους, παρέχει ποιοτικό, με γεμάτα μπάσα ήχο και αποτελεί το τέλειο μέσο για τις μουσικές τους επιλογές που περιλαμβάνουν ότι καλύτερο από την κλασσική reggae, σπάνια βινύλια και ακυκλοφόρητα dancefloor killers με τα οποία ξεσηκώνουν τους χιλιάδες θαυμαστές του

Channel One Sound System

Το Βρετανικό Channel One Sound System συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του. To όνομα του επιλέχτηκε σαν φόρος τιμής στην ομώνυμη Τζαμαϊκανή δισκογραφική εταιρία, όπου επηρέασε αρκετά τον ήχο του στα αρχικά στάδια. Η φιλοσοφία του Mikey Dread και Ras Kayleb, πως η reggae είναι μέσο που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, ώθησε την ομάδα να περιοδεύσει με το ηχοσύστημα σε πανεπιστήμια και κοινωνικά κέντρα της χώρας, διαδίδοντας τη μουσική και την κουλτούρα στη νεολαία. Το 2009 συμμετείχαν στην εθνική περιοδεία Dub to Dubstep Tour και το 2011 στην περιοδεία Dub to Jungle Tour, όπου παρουσίασαν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο τη μουσική τους, σαν την βάση για τη δημιουργία όλων των μεταγενέστερων μουσικών ειδών, όπως Dubstep, Drum&Bass και Jungle. Έχουν περιοδεύσει με τους βετεράνους Twinkle Brothers, έχουν εμφανιστεί σε Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία, Ισραήλ, Αμερική, Ινδία, Ιαπωνία και έχουν συνεχή παρουσία στο καρναβάλι του Notting Hill τα τελευταία 30 χρόνια.Έχουν στο ενεργητικό τους αναρίθμητες αναμετρήσεις με τα μεγαλύτερα ηχοσυστήματα και το 2010 κερδίζουν το Red Bull Sound Clash αντιμέτωποι με τους Metalheadz, Skream and Benga και Souljazz.Το αναγνωρίσιμο πλέον χειροποίητο ηχοσύστημά τους, παρέχει ποιοτικό, με γεμάτα μπάσα ήχο και αποτελεί το τέλειο μέσο για τις μουσικές τους επιλογές που περιλαμβάνουν ότι καλύτερο από την κλασσική reggae, σπάνια βινύλια και ακυκλοφόρητα dancefloor killers με τα οποία ξεσηκώνουν τους χιλιάδες θαυμαστές τους.

Liam Partial

Ο Liam Partial είναι ο ιδιοκτήτης της Λονδρέζικης Partial Records, μιας από τις πιο δραστήριες εταιρίες στο χώρο της UΚ Dub. Είναι υπεύθυνος για την κυκλοφορία πολλών νέων παραγωγών αλλά και την επανακυκλοφόρηση παλαιότερων, σπάνιων ᾽διαμαντιών᾽ του είδους, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση στη Sound System σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας τη δεκαετία του ‘90. H Partial έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 80 βινύλια από την ίδρυσή της, το 2013. Ο Liam υπήρξε ενεργό μέλος της Βρετανικής Reggae Sound System σκηνής από τις αρχές του ‘90 και η δισκοθήκη του είναι γεμάτη από σπάνια βινύλια τζαμαϊκανής Roots/Reggae και εκρηκτικά UΚ Dubs που δοκιμάζουν τα ηχεία οποιουδήποτε ηχοσυστήματος. Στο Dj set του θα ακουστεί ό,τι καλύτερο σε vintage roots, σύγχρονα dubs και αποκλειστικότητες από τους κορυφαίους παραγωγούς του σήμερα.

Olli Dublifter

Ο Olli Dublifter κάνει το αθηναϊκό ντεμπούτο του αντιπροσωπεύοντας τη Φινλανδική Intergalaktik Records, η οποία από το 2007 κυκλοφορεί μία σειρά από βινύλια με digital Roots χαρακτήρα, από τοπικούς μουσικούς παραγωγούς. Ιδρυτικό μέλος του Intergalaktik Sound System, είναι έμπειρος operator και στα Dj set του επιλέγει ανεβαστικά Roots, Dub, πολλά ακυκλοφόρητα dubplates καθώς και φρέσκιες digital παραγωγές.

Systematic

Ο Systematic γνώρισε από κοντά την Sound System Culture στην Μεγάλη Βρετανία όπου και ζούσε για περισσότερο από μια δεκαετία. Με την επιστροφή του στην Αθήνα το 2015, κατασκεύασε το Origins Sound System, ένα 100% χειροποίητο ηχοσύστημα. Σαν selector είναι επηρεασμένος από τη Βρετανική σκηνή της UΚ Dub και την αυθεντική Roots/Reggae της δεκαετίας του ‘70.

MC Astronatty

O Mc Astronatty είναι Reggae Dj/MC. Έχει μοιραστεί τα decks και τα μικρόφωνα σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές με εγχώρια και όχι μόνο ονόματα της reggae και έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του ιντερνετικού reggae ραδιοφώνου Cyprus Dub Community.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Sound System Culture /
Channel One

BIOS:Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5, 105 52 Αθήνα
216 7003325 / www.romantso.gr/

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 23.00

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Είσοδος:12 ευρώ

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 216 7003325

www.romantso.gr

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio