Pepper-Events-JohnBalikos-

John Balikos Trio και Μιχάλης Καλκάνης

26/04/2018

Το John Balikos Trio είναι το μουσικό σχήμα που επιλέχθηκε για να ανέβει στην πιο jazz σκηνή της πόλης εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του 18th Athens Technopolis Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου.

Την ίδια μέρα, η αγαπημένη κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα υποδεχτεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς, τονMihalis Kalkanis και τους φίλους-συνεργάτες του, τη νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ.

H Eπιτροπή

Η Επιτροπή του Athens Technopolis Jazz Festival, ο Γιώργος Χαρωνίτης (δημοσιογράφος στο «Αθηνόραμα», εκδότης του ιστορικού περιοδικού “Jazz & Τζαζ” επί μία 20ετία), o Γιώργος Μουχταρίδης (Διευθυντής και ραδιοφωνικός παραγωγός στον “Pepper 96.6”) και ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος (Διευθυντής και παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό “Kosmos”) τους ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψηφιότητες, οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν στη μεγάλη πλειοψηφία τους σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Από φέτος και για κάθε χρόνο η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz μουσική, παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική jazz σκηνή

John Balikos Trio (Ελλάδα)

Ο Γιάννης Μπαλίκος είναι ένας πολυπράγμων συνθέτης, εγκατεστημένος εδώ και χρόνια στην Πάρο, όπου συνθέτει και διδάσκει μουσική. Έχει ασχοληθεί με το rock, την jazz και τη συμφωνική και κλασικής κατεύθυνσης μουσική. Έχει γράψει μουσικές για το θέατρο και το σινεμά και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους δικούς μας αλλά και ξένους καλλιτέχνες. Σε ό,τι αφορά τη jazz, με το John Balikos Trio έχει δημιουργήσει εδώ και έξι-επτά χρόνια έναν μικρό θρύλο, εκδίδοντας μέχρι στιγμής δύο άλμπουμ («John Balikos Trio» το 2012 και «Rings Around the Moon» το 2016) με πανέμορφη μουσική σε αφηγηματική και λυρική European jazz κατεύθυνση, μέσα από την οποία αναδύεται η ομορφιά της ζωής και ένας πολύ πλούσιος συναισθηματικός κόσμος. Ο Γιάννης Μπαλίκος, έχοντας στερηθεί τη δυνατότητα να ερμηνεύει ο ίδιος τη μουσική του λόγω ενός ατυχήματος, μεταλαμπαδεύει όλη τη δύναμη και την ομορφιά της στους φίλους και συνεργάτες του.

Γιάννης Μπαλίκος (σύνθεση), Τάκης Φαραζής (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης(κοντραμπάσο), Θάνος Χατζηαναγνώστου (ντραμς)

Μιχάλης Καλκάνης (Ελλάδα, ανερχόμενο σχήμα)

Η μουσική του πηγάζει από στιγμιότυπα της πραγματικής ζωής που, στη συνέχεια και με την ανάλογη επεξεργασία, γίνονται καλλιτεχνικά κομψοτεχνήματα και παίρνουν τον δικό τους δρόμο. Field recordings που σμίγουν με ηλεκτρονικούς ήχους, ηχορυθμίες της παράδοσης που βγαίνουν από αυτοσχεδιαστικές διαδικασίες, νότες και ήχοι του κόσμου μετασχηματισμένοι μέσα από καθαρή jazz τεχνοτροπία και άλλα πολλά που έχουν αποτυπωθεί στους μέχρι τώρα δίσκους και ηχογραφήσεις του («Scarborough Tales» του 2010, «A Parking Lot Performance» του 2012, «World Echoes in Athens» του 2015). Ο Μιχάλης Καλκάνης προέρχεται από μουσική οικογένεια με μακρά μικρασιατική και βορειοελλαδίτικη παράδοση, όμως οι δικές του μουσικές, όσο και αν αντλούν από τα βάθη αυτών, τείνουν να έχουν ξεκάθαρες urban αναφορές, πράγμα που τον κάνει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς.

Mihalis Kalkanis

Λευτέρης Ανδριώτης (κρητική λύρα), Μανώλης Γιαννήκιος (ντραμς), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο), Ορέστης Μπενέκας(πιάνο, πλήκτρα)

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio