Γιώργος Μουχταρίδης: 60 λεπτά με ένα βιβλίο

Όλοι έχουμε να διηγηθούμε μια ιστορία από τον κόσμο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αλλά κανένας δεν μπορεί να την διηγηθεί καλύτερα και πιο ζωντανά από όσους την έχουν ζήσει από μέσα τα τελευταία 30 χρόνια, όπως οι καλεσμένοι που θα έχει ο Γιώργος Μουχταρίδης – ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και διευθυντής του Pepper 96.6 – στη νέα ενότητα εκδηλώσεων των Public60 Λεπτά με ένα βιβλίο.

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος ο Γιώργος Μουχταρίδης υποδέχεται την Αλεξάνδρα Κολλάρου / συγγραφέας του βιβλίου «Η ελληνική τέχνη απο το Α έως το Ω», τη γκαλερίστα Δάφνη Ζουμπουλάκη, το Νεκτάριο Βορρέ / διευθυντή του Μουσείου Βορρέ και τον καλλιτέχνη Βασίλη Καρούκ.

«Η ελληνική τέχνη απο το Α έως το Ω»

Οι παραπάνω καλεσμένοι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το αναγνωστικό κοινό, χωρίς φόβο και πάθος, σε ένα ταξίδι στον άγνωστο, αλλά μαγικό κόσμο της ελληνικής τέχνης, με αφορμή το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολλάρου «Η ελληνική τέχνη απο το Α έως το Ω».

Μεχρι πόσων χρόνων μπορείς να θεωρείσαι νέος καλλιτέχνης; Ποια είναι η δουλειά του κιουρέιτορ; Τι είναι οι εναλλακτικοί χώροι; Τι ρόλο παίζουν οι συλλέκτες; Πόση τέχνη είναι η τέχνη του δρόμου;

Σατιρικό, ενίοτε δηκτικό, αλλά στη βάση του τρυφερό και με αγάπη για την ελληνική τέχνη και τους εκπροσώπους της, το βιβλίο αυτό είναι προϊόν είκοσι πέντε χρόνων ενεργούς ενασχόλησης στον χώρο της τέχνης.

Τα είκοσι τέσσερα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου φιλοξενούν αντίστοιχα λήμματα και έννοιες που ξεδιπλώνουν το ελληνικό εικαστικό σύστημα και τους μηχανισμούς του. Γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση αλλά και με αγάπη απέναντι στην τέχνη και στους εργάτες της, το βιβλίο σκιαγραφεί τους πρωταγωνιστές και αποκωδικοποιεί τα μυστικά και τις πρακτικές που συνθέτουν το εγχώριο εικαστικό τοπίο.

Περίπλοκες έννοιες αποδομούνται με πολύ απλά λόγια, ώστε ο καθένας να μπορέσει να ρίξει μια ματιά εκ των έσω στον κόσμο της τέχνης.

Γιώργος Μουχταρίδης: 60 λεπτά με ένα βιβλίο @ Public Café Συντάγματος

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γιώργος Μουχταρίδης: 60 λεπτά με ένα βιβλίο

«Η ελληνική τέχνη απο το Α έως το Ω»
Αλεξάνδρα Κολλάρου

Public Cafe Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio