«Δεν Υπάρχει Κακό» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το «Δεν Υπάρχει Κακό» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, η πανηγυρική Χρυσή Άρκτος της 70ής Μπερλινάλε, στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Τέσσερεις καθηλωτικές βινιέτες, γυρισμένες κρυφά από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, επιχειρούν να ζυγίσουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο της διαρκούς απειλής των πολιτικών διώξεων και της θανατικής ποινής στο σύγχρονο Ιράν. Αψηφώντας την απαγόρευση να γυρίζει ταινίες αλλά και να ταξιδέψει έξω από τα σύνορα της πατρίδας του, ο Μοχάμαντ Ρασούλοφ αντιστέκεται έμπρακτα και σθεναρά μέσα από την τέχνη του.

Η φετινή Χρυσή Άρκτος του Βερολίνου ξεκινά από έναν πικρά ειρωνικό τίτλο – εξίσου ειρωνικό με την αδυναμία του σκηνοθέτη να παραστεί στην πρεμιέρα της ίδιας του της ταινίας και την βράβευσή του – για να γίνει τελικά μια οικουμενική δήλωση αντίστασης απέναντι σε κάθε αυταρχική εξουσία και φυσικά ένα ηχηρό μήνυμα πίστης στη δύναμη του σινεμά να σπάει όρια και τείχη.

Μία ταινία για την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mohammad Rasoulof
ΣΕΝΑΡΙΟ: Mohammad Rasoulof
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ashkan Ashkani
ΜΟΥΣΙΚΗ: Amir Molookpour
ΜΟΝΤΑΖ: Mohammadreza Muini, Meysam Muini
​ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shourian, Kaveh Ahangar, Alireza Zareparast, Salar Khamseh, Darya Moghbeli, Mahtab Servati

ΜΟΧΑΜΑΝΤ ΡΑΣΟΥΛΟΦ
Ιρανός δημιουργός, γεννημένος στην Σιράζ του Ιράν το 1972. Σπούδασε Κοινωνιολογία στην Τεχεράνη. Το έργο του διακρίνεται συστηματικά στο φεστιβαλικό κύκλωμα. Ο ίδιος αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία διαρκή νομικά προβλήματα με το καθεστώς της χώρας του.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2020 There Is No Evil
2017 Man of Integrity
2013 Manuscripts Don’t Burn
2009 The White Meadows
2005 Iron Island

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η προβολή είναι sold out

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio