91/2_σχεδία_home
ΠΟΛΗ

Έρχεται το φεστιβάλ της Σχεδίας

Με τίτλο «μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο “σχεδία home”», το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και το «σχεδία home» στήνουν μια σειρά από γιορτές στην Αθήνα, με DJs, περιπάτους, brunch και workshops από 1 Ιουλίου ως 6 Σεπτεμβρίου.

30/06/2021

Το 2ο καλοκαιρινό fest με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home» είναι προ των πυλών, με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και το «σχεδία home» να στήνουν πολλές μικρές γιορτές στην καρδιά της πόλης, για όλους εκείνους που το καλοκαίρι (επι)μένουν στην Αθήνα. 

Ημέρες οινογευσίας σε συνεργασία με εκλεκτά οινοποιεία, νύχτες με ζωντανή μουσική και εκλεκτούς guest DJs, δράσεις πολιτισμού –όπως εκθέσεις χαρακτικών, φωτογραφίας, γελοιογραφίας, ξύλινων γλυπτών κ.ά–, περίπατοι στο κέντρο της πόλης (μετά brunch), με οδηγό έναν κορυφαίο αθηναιογράφο, εργαστήρια για παιδιά, αναγνώσεις κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, happy hours ακόμη και happy days, το «σχεδία home» συνδυάζει τη δροσιά της ψυχαγωγίας με τη μοναδική αύρα του πολιτισμού.

Το φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζεται με μια έκθεση ξύλινων γλυπτών από τη Βωβούσα στο ανατολικό Ζαγόρι, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βωβούσας, ενώ δύο μέρες αργότερα, το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος περίπατος στο κέντρο της Αθήνας με τον συγγραφέα κι αθηναιογράφο κ. Νίκο Βατόπουλο. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με brunch στο «σχεδία home», με την επιμέλεια της σεφ Γωγούς Δελογιάννη.

Εξήντα οκτώ ημέρες και είκοσι δύο γιορτές αργότερα, το 2ο καλοκαιρινό fest του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα ολοκληρωθεί με μια γιορτή για το βινύλιο (Vinyl event) και τον «Μόμπι Ντικ», ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι.

Να σημειωθεί ότι για πολλές εκδηλώσεις, όπως τα εργαστήρια, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, οπότε συστήνεται ανεπιφύλακτα στους ενδιαφερόμενους να κλείσουν άμεσα τις θέσεις τους. Η πλειοψηφία των εκδηλώσεων θα γίνει στον εξωτερικό χώρο του «σχεδία home», στον πεζόδρομο επί της οδού Νικίου, και γύρω από αυτόν.

Για το πλήρες πρόγραμμα του 2ου καλοκαιρινού fest με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home» δείτε εδώ, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] και στο 213 0231220.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio