ΜΟΥΣΙΚΗ

Elvis Costello στα Ισπανικά!

Ο Elvis Costello παρουσιάζει τον κλασικό του δίσκο από το 1978, «This Year’s Model», σε ισπανική εκδοχή, με τον Sebastian Krys στην παραγωγή και ονόματα όπως οι Juanes, Sofia y Fuego, Vega και Draco Rosa. 

21/07/2021

Όταν ο 23χρονος Elvis Costello μαζί με τους Attractions κυκλοφόρησε το «This Year’s Model», δεν συνειδητοποιούσε πως θα γινόταν ένας από τους αγαπημένους ροκ δίσκους της δεκαετίας του ’70· Κομμάτια όπως το λατρεμένο και ξεσηκωτικό Pump It Up ηχογραφήθηκαν σε μία μόνο λήψη, και σήμερα ακούγονται ακόμα εξαιρετικά φρέσκα. «Δεν συνειδητοποιούσα πως αυτά τα τραγούδια είχαν μελωδία ―νόμιζα ήμουν απλώς εγώ που σάρκαζα τραγουδιστά. Δεν είχα καταλάβει ότι έχουν μουσική αξία, μέχρι που τα άκουσα τραγουδισμένα από πιο μελωδικούς καλλιτέχνες σε άλλη γλώσσα», λέει ο ίδιος ο Costello σήμερα. Αναφέρεται φυσικά στο «Spanish Model», την ισπανική εκδοχή του δίσκου του από το 1978, που περιμένουμε στις 10 Σεπτεμβρίου

Τα μουσικά μέρη είναι από την πρώτη ηχογράφηση των Elvis Costello & The Attractions, σε φρέσκια μείξη του βραβευμένου με Grammy Sebastian Krys, με την προσθήκη φωνητικών από ισπανόφωνους ποπ και λάτιν καλλιτέχνες. «Όταν ο Elvis μου είπε την ιδέα, μου πήρε περίπου 15 δευτερόλεπτα να απαντήσω», δηλώνει ο ίδιος ο Krys. «Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να στρέψω Λατίνους καλλιτέχνες προς τη μουσική του Costello. Η ανταπόκριση που έπαιρνα πιο συχνά ήταν “Το λατρεύω. Μακάρι να καταλάβαινα τι λέει!”».

Ο Costello δούλεψε μαζί με τον Krys και τους καλλιτέχνες ώστε η μετάφραση των στίχων να είναι όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο γίνεται ―μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση, που όμως φαίνεται να στέφθηκε με επιτυχία, αν κρίνουμε από το πρώτο δείγμα: το Pump It Up διά χειρός του Juanes, του οποίου το κεφάλι έχει τοποθετηθεί επίτηδες πρόχειρα πάνω στα σώματα των μουσικών στο νέο βίντεο που βλέπετε παρακάτω.

Το tracklisting του «Spanish Model»:

 1.No Action – Nina Diaz
2.(Yo No Quiero Ir A) Chelsea ((I Don’t Want To Go To) Chelsea) – Raquel Sofía y Fuego
3.Yo Te Vi (The Beat) – Draco Rosa
4.Pump It Up – Juanes
5.Detonantes (Little Triggers) – La Marisoul
6.Tu Eres Para Mi (You Belong To Me) – Luis Fonsi
7.Hand In Hand – Francisca Valenzuela y Luis Humberto Navejas
8.La Chica de Hoy (This Year’s Girl) – Cami
9.Mentira (Lip Service) – Pablo López
10.Viviendo en el Paraiso (Living In Paradise) – Jesse & Joy
11.Lipstick Vogue – Morat
12.La Turba (Night Rally) – Jorge Drexler
13.Llorar (Big Tears) – Sebastián Yatra
14.Radio Radio – Fito Páez
15.Crawling To The U.S.A. – Gian Marco y Nicole Zignago
16.Se Esta Perdiendo La Inocencia (Running Out Of Angels) – Vega

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio