friends_reunion
ΑΠΟΨΗ

Είδαμε το «Friends: The Reunion»

Σίγουρα καλοδεχούμενο, αλλά όχι ιδιαίτερα απαραίτητο, το reunion των «Friends» μας συγκίνησε με τη νοσταλγική αύρα των πρωταγωνιστών, αλλά και μας ξενέρωσε με τις αχρείαστες φιοριτούρες της παραγωγής.

29/05/2021

Έχουν περάσει 17 χρόνια από την 6η Μαΐου του 2004, ημερομηνία που 52 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν το τελευταίο συγκινητικό επεισόδιο που ολοκλήρωσε την ίσως πιο αγαπητή σειρά παγκοσμίως. Δεκαεπτά χρόνια γεμάτα επαναλήψεις ξανά και ξανά, σε πλατφόρμες και κανάλια παγκοσμίως με δισεκατομμύρια streams. Στην ουσία τα «Φιλαράκια» δεν έφυγαν ποτέ από τη ζωή μας, οπότε ένα reunion είναι σίγουρα καλοδεχούμενο, είναι όμως απαραίτητο;

*Το ειδικό επεισόδιο «Friends: The Reunion» θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από τη Vodafone TV, Home of HBO, το Σάββατο 29/5 στις 21:00, και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στον on demand κατάλογο της πλατφόρμας.

Τα 104 λεπτά της διάρκειας περνάνε σχετικά γρήγορα, όχι γιατί σε κρατάει κάποια καταιγιστική εξέλιξη, αλλά γιατί σου εξάπτει την περιέργεια: τι άλλο θα δείξουν, τι άλλο θα πουν, υπάρχει τελικά κάτι που δεν ξέρουμε για τα Φιλαράκια;  Μάλλον όχι. Η μεγαλύτερη «αποκάλυψη» που έγινε στο Reunion  είναι ότι η Jennifer Aniston και ο David Schwimmer είχαν και ένα off screen ρομάντζο, που όμως δεν εξελίχθηκε σε σχέση, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκαν, με τον Joey να πετάει την ατάκα «Bullshit!». Ακόμα και αυτή όμως η αποκάλυψη, διαβάζοντας τα ξένα media, ανακαλύπτεις ότι ήταν κοινό μυστικό και δεν εξέπληξε κανέναν, τουλάχιστον στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Οι καλύτερες στιγμές του reunion, είναι όταν μιλούν μεταξύ τους, οι στιγμές από τα γυρίσματα, ατάκες  που θυμίζουν ο ένας στον άλλον, όλα αυτά που αποκαλύπτουν ένα δέσιμο, αυτό που λέμε «περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω» – ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστέψουμε και το κάνουν πολύ πετυχημένα. Ακόμη και τα στιγμιότυπα από τα επεισόδια που μπαίνουν σφήνες, σε κάνουν να γελάσεις έστω κι αν τα βλέπεις για εκατοστή φορά. 

Τα «Φιλαράκια», 6 φίλοι που για μία δεκαετία περνούσαν καλά σε μια light εκδοχή την καθημερινής ζωής, εδώ αποκτούν μια πιο γήινη υπόσταση, μιλώντας για την προσωπική τους ζωή, για τις κόρες τους (ο Schwimmer και ο LeBlanc), για τα κιλά που έχουν πάρει, για την ηλικία, για τις σχέσεις. Ακόμα και η ατάκα του Schwimmer στην Aniston, όταν μιλούσαν για τους guests στη σειρά, «είχαμε και τον δικό σου, τον Brad», δίνει ένα προσωπικό οικείο τόνο, με τον οποίο ταυτίζεσαι ως θεατής. 

Το reunion σε συγκινεί με αυτά τα δικά τους, τα μεταξύ τους, τις αδυναμίες τους, τα πάνω τους και τα κάτω τους, που μοιράζονται με φειδώ και σε κάνουν να θες να ακούσεις κι αλλά. Ποσώς σε ενδιαφέρει να δεις τον Justin Bieber ντυμένο πατάτα, ή τον David Beckham να σου λέει ποιο επεισόδιο του άρεσε περισσότερο. Ή ακόμη περισσότερο την Lady Gaga, να μετατρέπει το Smelly Cat σε κανονικό τραγούδι, με την Phoebe δικαίως να μονολογεί «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλύτερο όταν το λέω μόνο εγώ». Μπράβο Φοίβη, ακόμα κι αν η ατάκα ήταν στο σενάριο, σε ένα διαφημιζόμενο ως unscripted επεισόδιο. Πολλά ήταν και τα αρνητικά σχόλια για τον James Corden ως παρουσιαστή, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους fans, οι οποίοι ήθελαν κάποιον πιο σχετικό, αλλά και πιο Αμερικανό στο ρόλο αυτό.

Εν κατακλείδι, τα «Φιλαράκια» είναι το comfort food ενός τηλεοπτικού μενού που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, όλο και πιο αυστηρό. Το Reunion λοιπόν, έρχεται να σου υπενθυμίσει ακριβώς αυτό: τους λόγους για τους οποίους αγάπησες αυτή τη σειρά.


ΠΕΠΕΡ ΤΙΒΙ: The one about friends

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio