ΜΟΥΣΙΚΗ

B.B King: Τιμητικό video από τη Google

16/09/2019

Σαν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου (1925), γεννήθηκε ο σπουδαίος Αμερικανός  μπλουζ κιθαρίστας B.B. King και η Google τον τιμά με ένα υπέροχο video-doodle. Αν ζούσε, σήμερα θα ήταν 94 ετών.

Τo βίντεο με την ερμηνεία «The thrill is gone» είναι ένα animation για τον διάσημο τραγουδοποιό, ο οποίος πέθανε στις 14 Μαΐου 2015 στο Λας Βέγκας, σε ηλικία 90 ετών.

Η ερμηνεία του «The Thrill Is Gone» ήταν το μεγαλύτερο χιτ του B.B. King, και κέρδισε ένα Grammy το 1970. Aναδεικνύει τόσο τη χαρακτηριστική φωνή του King, όσο και το μοναδικό του στιλ κιθάρας για το οποίο ξεχώρισε.

Ο King Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925, σε φυτεία στην Itta Bena του Μισισίπι και ως παιδί ξεκίνησε να τραγουδά γκόσπελ με εκκλησιαστικές χορωδίες. Το επόμενο βήμα ήταν το τραγούδι στους δρόμους και από εκεί ξεκίνησε μια καριέρα που συνδέθηκε άρρηκτα με την μπλουζ, την οποία ο King υπηρέτησε για πάνω από μισό αιώνα.

Το 1949 ο B. B. King έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις με την εταιρεία RPM Records και ένα χρόνο αργότερα είχε ήδη θεωρηθεί ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής. Το Γκράμι Συνολικής Προσφοράς, το Εθνικό μετάλλιο των τεχνών και Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας επισφράγισαν την καριέρα του και του χάρισαν μια θέση στο πάνθεον του Rock and Roll Hall of Fame.

Για πάνω από 50 χρόνια, ο B.B. King ήταν για πολλούς ο ορισμός των μπλουζ στο παγκόσμιο ακροατήριο. Από τότε που ξεκίνησε την ηχογράφηση τη δεκαετία του 1940, κυκλοφόρησε πάνω από πενήντα δίσκους και έλαβε σημαντικές διακρίσεις για τη μουσική του προσφορά. Μέχρι και σήμερα, η λέξη «θρύλος» συνοδεύει πάντα την αναφορά στο όνομά του και η Google επέλεξε την ημερομηνία ορόσημο για να μας υπενθυμίζει τη γέννησή του

Δημιουργοί του doodle είναι οι καλλιτέχνες Steve Spencer και Nayeli Lavanderos, ενώ η Google συνεργάστηκε με το μουσείο The B.B. King το Μισισίπι. Την καλλιτεχνική σκηνοθεσία υπογράφει η Angelica McKinley.

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio