ΣΙΝΕΜΑ

Αυλαία για το Athens Fashion Film Festival

Το φεστιβάλ γιόρτασε φέτος την τρίτη του διοργάνωση, εγκαινιάζοντας το διαγωνιστικό του τμήμα και οργανώνοντας μια σειρά συναρπαστικών workshops και ομιλιών, που θα παραμείνουν διαθέσιμες online.

Το βράδυ της Δευτέρας, 1 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, το 3ο (online, φέτος) Athens Fashion Film Festival, με τη λήξη των προβολών του. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας, ανακοινώθηκαν στο site και τα social media του φεστιβάλ οι νικητές των βραβείων σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, όπως αναδείχθηκαν από τις ψήφους της 11μελούς Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, και της 5μελούς Επιτροπής Νέων.

Έτσι, το «Pandemia» (ανεξάρτητη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Yannis Biliris), έγινε η πρώτη στην ιστορία του θεσμού που απέσπασε το BEST GREEK FASHION FILM, ενώ το BEST DOCUMENTARY AWARD κέρδισε επίσης ελληνική ταινία: το «The Weavers», του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. 

Όσο για τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ, η Διεθνής Επιτροπή απένειμε το BEST IN SHOW στην ταινία «S.W.A.L.K & S.W.A.L.K. II»  του φοβερού Nick Knight (για τον Οίκο Margiela), ενώ η Επιτροπή Νέων ξεχώρισε ως καλύτερη ταινία της διοργάνωσης το “Amor Fati”, των Sacha Barbin και Ryan Doubiago, για το brand Marine Serre.

Παράλληλα, το βραβείο BEST FASHION FILM απέσπασε η ταινία «Le Mythe Dior» του σπουδαίου, και αγαπημένου στην Ελλάδα, Matteo Garrone (γνωστού από τις ταινίες «Dogman», «Tale of Tales» κ.ά.), ο οποίος τιμήθηκε και με το βραβείο BEST DIRECTOR, για τις ταινίες «Le Mythe Dior» & «Le Chateau du Tarot» – άλλο ένα έξοχο fashion film, επίσης για τον Οίκο Dior.

Le Mythe Dior

Τo Athens Fashion Film Festival και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες, brands, σκηνοθέτες, παραγωγούς και συντελεστές, ενώ οι διαδικτυακές συζητήσεις που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα από τη δυναμική της Ελλάδας ως προορισμός κινηματογραφικών παραγωγών, μέχρι την γυναικεία ενδυνάμωση εν μέσω COVID, ή από το πώς οι κινηματογραφικές γκαρνταρόμπες δίνουν ουσία στους χαρακτήρες τους, μέχρι το πώς η αρχιτεκτονική μεταφράζεται σε οπτική τέχνη, παραμένουν διαθέσιμες στο διαδικτυακό κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio