ΘΕΑΤΡΟ

Αυλαία για Λυρική και θέατρα

Έπειτα από τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για το άνοιγμα εσωτερικών πολιτιστικών χώρων, ήρθε η ώρα για τις πρώτες παραστάσεις της χειμερινής σεζόν να ανέβουν στη σκηνή.

Από την Άννα Φαρδή

Με ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ιστορία της ανοίγει τη φετινή σεζόν η Λυρική, επιστρέφτοντας στην «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι. Πρώτη όπερα που ανέβασε με την ίδρυσή της το 1940, μόλις τρεις μέρες πριν από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, η Λυρική επιστρέφει στο έργο αυτό για να γιορτάσει τα 80χρονα της, παρουσιάζοντάς το σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα.

Πέρα από τα ατού της ίδιας της όπερας, αναφορικά με την έντονη θεατρικότητά της και τις υπέροχες άριες, η νέα εκδοχή της παραγωγής, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το 2013, ενδύεται με εντυπωσιακά γιαπωνέζικα κουστούμια αλλά και εικονοποιεία που αναδημιουργεί τόσο την Ιαπωνία όσο και την περίπλοκη ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας. Η πρεμιέρα της όπερας θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2020 (έως 15/11), ενώ ο οπερατικός χειμώνας θα συνεχιστεί με τον «Ντον Τζοβάνι» (11-29/12).

«Μαντάμα Μπαττερφλάι»

Μαζί με τη Λυρική, μέρος της καθημερινότητάς μας γίνονται και τα θέατρα, με τις χειμερινές σκηνές έτοιμες από σήμερα να υποδεχτούν το φιλοθεάμον κοινό. Πάνω από σαράντα παραστάσεις σκοπεύουν να σηκώσουν αυλαία τον Οκτώβριο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες των περιορισμών πληρότητας. Ανάμεσά τους, βρίσκουμε πολυαναμενόμενες υπερπαραγωγές («Το τρίτο στεφάνι», Θέατρο Παλλάς από 16/10 και το «Κλουβί με τις τρελές», στο Μπροντγουαίη από 14/10), παραστάσεις με ιστορικές μουσικές στο επίκεντρο («Συνοικία το όνειρο», Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από 30/10), κλασικές φάρσες («Η κυρία του Μαξίμ», Εθνικό από 16/10) και φρέσκιες ματιές στα πιο πολυφορεμένα έργα («This is not Romeo & Juliet», Πορεία από 13/10).

«This is not Romeo & Juliet»

Δε θα λείψουν βέβαια και επαναλήψεις των κορυφαίων παραστάσεων που ανέβηκαν τις προηγούμενες χρονιές όπως ο «Γιούγκερμαν» στο Θέατρο Πορεία (από 14/10) που προβάλλεται και ψηφιακά, ο «Ρινόκερος» στην Κιβωτό (από 16/10), το ακούραστο «Δείπνο Ηλιθίων» (Κάππα), η αξεπέραστη Μαρία Ναυπλιώτου ως Μαρία Κάλλας («Master Class», Δημήτρης Χορν) και το γροθιά-στο-στομάχι «Άνθρωποι και ποντίκια» (Cartel).

«Master Class»

Τα θέατρα θα λειτουργήσουν με πλαφόν πληρότητας το 30% και υποχρεωτική ηλεκτρονική προκράτηση εισιτηρίων, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο αλλά και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και φυσικά πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των θεατών. Για την ΕΛΣ, τα νέα μέτρα σημαίνουν 420 διαθέσιμες θέσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, από τις 1.400 στο σύνολο.

Διαβάστε και αυτό: Πότε θα ξαναδούμε κανονικά σινεμά

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio