Ο PEPPER 96.6 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Athens Technopolis Jazz Festival

29/05/2019

Το 190 Athens Technopolis Jazz Festival για άλλη μια χρονιά, γεμίζει τις ανοιξιάτικες νύχτες μας με την καλύτερη jazz μουσική της πόλης! Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2019, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζει τη 19η διοργάνωση και υποδέχεται ανερχόμενα και αναγνωρισμένα διεθνή μουσικά σχήματα, πρωτότυπους ήχους και πολλές παράλληλες jazzy εκδηλώσεις! Κι όλα αυτά, φυσικά, με ελεύθερη είσοδο!

Ανυπομονείτε; Jazz days ‘n’ nights are coming           

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ: Δευτέρα 27 Μαΐου, αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική jazz σκηνή. Το Athens Technopolis Jazz Festival αναδεικνύει τις εγχώριες τζαζ τάσεις, στηρίζει τα ελληνικά τζαζ σχήματα και παρουσιάζει κάποια από τα πιο καινοτόμα και δημιουργικά γκρουπ της Ελλάδας. Το Yako Trio -festival’s pick- παρουσιάζει συνθέσεις βασισμένες στο έργο του μουσικού Γιάννη Κωνσταντινίδη. Ακολουθούν οι πειραματικοί ήχοι των Grey Paris, που αποτελούν τη νέα πρόταση του φεστιβάλ, ενώ λίγο αργότερα το Petros Klampanis Trio φέρνει τον αέρα της αμερικανικής μεγαλούπολης στο κέντρο της Αθήνας.

Τρίτη 28 Μαΐου: απολαύστε το ιδιαίτερο σχήμα του Wajdi Riahi (Τυνησία), τη M. Messios Symmetry Band (Κύπρο) και το Gaspar Karoly Trio feat.Krisztina Pocsai (Ουγγαρία).

Τετάρτη 29 Μαΐου: ο Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaime Brown μας συστήνει το πρότζεκτ του Transcendenceκαι τον ιδιαίτερο ήχο του, που έχει ρίζες σε εποχές καταστολής και καταπίεσης με κομμάτια που βγαίνουν από τραγικές σελίδες της ιστορίας. Στην  κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης και οι Clara Peya Vic Moliner(Ισπανία) και ο Richard Koch Quartett (Γερμανία).

Πέμπτη 30 Μαΐου: υποδεχθείτε τους Filip Jers Quartet (Σουηδία), Monthof Sundays (Αυστρία) και Septeto Internacional (Ελβετία). Την επόμενη μέρα -και νύχτα-, την Παρασκευή 31 Μαΐου, ταξιδεύουμε με τις jazz μουσικές που προτείνουν οι Things I Cant Control από την Ολλανδία, οι Alfa Collective από την Εσθονία και οι Wojtek Mazolewski Quintet από την Πολωνία.

Φτάνοντας στο Σαββατοκύριακο, η διάθεσή απογειώνεται με το Helge LienTrio (Νορβηγία) και το Dainius Pulauskas Group από τη Λιθουανία. Μαζί τους, οι ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο) με τις γοητευτικές, μελωδικές και ρυθμικές δημιουργίες και τη minimal αίσθηση, που ανεβαίνουν στην πιο jazz σκηνή της πόλης, το Σάββατο 1η  Ιουνίου.

Η τελευταία μέρα του 19ου Athens Technopolis Jazz Festival, Κυριακή 2 Ιουνίου, ανήκει στους Ondrej Havelka and his Melody Makers (Τσεχία), ErnieHammes (Λουξεμβούργο) και Girls in Airports (Δανία), που ολοκληρώνουν άλλη μια συναρπαστική jazz εμπειρία.

Ένα jazzy Meet Market

Μοναδικές εκθέσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν το μεγαλύτερο Jazz Festival της χώρας. Για ακόμη μια χρονιά, η METAPolis μας προτείνει δύο πρωτότυπες εκθέσεις φωτογραφίας σε μια διάθεση κριτικής της πόλης. Γιορτάζοντας δέκα χρόνια από την ίδρυση της φωτογραφικής ομάδας, η έκθεση «Urban» αποτελεί μία ενδοσκόπηση και διαπραγμάτευση της ταυτότητας της αστικής φωτογραφίας, ενώ η ομαδική έκθεση «Το ταξίδι» που συνδημιουργήθηκε από 145 μέλη της METAPolis αναδεικνύει τη μεγάλη τους αγάπη για την ταξιδιωτική φωτογραφία.

Φυσικά, από το 19ο Athens Technopolis Jazz Festival δεν θα γινόταν να λείπει και το πιο τζαζ Meet Market της χρονιάς. Για επτά ολόκληρες ημέρες -και νύχτες- έρχεται στην καρδιά της πόλης μαζί με περισσότερα από 120 περίπτερα και πολλές-πολλές δραστηριότητες, που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Πληροφορίες

19ο Athens Technopolis Jazz Festival
Κάθε βράδυ από τις 21:00 τρία σχήματα καταλαμβάνουν τη σκηνή της Τεχνόπολης.

Meet Market 
Πού: Μηχανουργείο & προαύλιο μηχανουργείου
Ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 – 00:00
Σάββατο & Κυριακή: 15:00 – 00:00

Εκθέσεις της φωτογραφικής Ομάδας METAPolis

Πού: Δεξαμενές καθαρισμού & Νέοι Φούρνοι
Ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 16.00 – 23.00

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 23:00

Είσοδος ελεύθερη

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio