metronomy
O PEPPER 96.6 AKOYEI

Song Of The Day # Τετάρτη 2 Μαρτίου

02/03/2022

Οι Metronomy είναι από τα λίγα σχήματα που εξελίσονται και βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, αντί να βαλτώνουν από έμπνευση και να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια.

Ξεκινήσαν το 1999 σαν το home project του frontman τους Joseph Mount, ο οποίος στα 16 του, έχοντας ήδη παίξει ντραμς σε κάποιες μπάντες, παίρνει ένα παλιό υπολογιστή από τον πατέρα του και ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του bedroom music production και της ηλεκτρονικής μουσικής. Με βάση το Μπράιτον, ξεκινάει να παίζει DJ, να γράφει τραγούδια και το 2005 βγάινει το 1ο αλμπουμ του με τίτλο Pip Paine (Pay the 5000 You Owe) και με -ξεκάθαρα- ηλεκτρονικό ήχο.

Η εξέλιξη του project είναι στη συνέχεια ραγδαία καθώς και άλλοι μουσικοί μπαίνουν σιγά σιγά στο σχήμα (σήμερα είναι κουιντέτο), αρχίζουν και γίνονται γνωστοί κυρίως για τα εκρηκτικά live τους, ο ήχος γίνεται πιο ακουστικός, κάνουν αρκετές κυκλοφορίες, ενω ο Mount κάνει remixes σε ονόματα οπως οι Gorillaz, οι Foals, η Lady Gaga, ο Sebastien Tellier και πολλοί άλλοι.

Και φτάνουμε στο 2022 και στο 7ο άλμπουμ τους με τίτλο Small World, στο οποίο κυριαρχεί μια γλυκιά εναλλακτική electropop με αρκετά groovy στοιχεία και ανέμελη καλοκαιρινή διάθεση.

Προσωπικά νομίζω πως το Small World είναι  ότι καλύτερο έχω ακούσει μέσα στο 2022, ενας δίσκος που με ηρεμεί και μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά.

Ακούμε το It ‘s Good to Βe Βack:

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio