ΜΟΥΣΙΚΗ

Τι θα μας δείξει ο Max Cooper στο Ηρώδειο;

O καινοτόμος καλλιτέχνης της ηλεκτρικής μουσικής έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 6 Ιουλίου για μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, παρουσιάζοντας και δύο Augmented Reality γλυπτά.

05/07/2021

άνω από μία δεκαετία επιτυχιών μετρά πλέον ο Βρετανός παραγωγός Max Cooper, που έχοντας συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση μιας «ακαδημαϊκής electronica» σκηνής, στις 6 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στο Ηρώδειο, για να παρουσιάσει ένα πολλά υποσχόμενο οπτικοακουστικό θέαμα, μέσα από εντυπωσιακά visuals και προηγμένο ηχητικό εξοπλισμό, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση τέχνης κι επιστήμης. 

Εξαιρετικά πολύπλευρος κι ευαίσθητος, συνδυάζοντας τη μουσική με τις εικαστικές τέχνες μέσα από προηγμένα τεχνολογικά μέσα, ο Max Cooper μας έχει δώσει ατμοσφαιρικές συνθέσεις που εμπνέονται και εξερευνούν έννοιες όπως η ταυτότητα και το άπειρο, μέσα από μουσικές αφηγήσεις ―ξεχωρίζει ο δίσκος «Yearning For The Infinite» του 2019, αλλά και το πιο πρόσφατο «Glassforms». 

Δύο χρόνια πριν, ο πολυσχιδής καλλιτέχνης είχε δώσει μια τρομερή πρώτη γεύση σε όσους βρέθηκαν στο σόου του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κι αν μια συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής με την προσθήκη εικαστικής δουλειάς μοιάζει πλέον αναμενόμενη, ο Cooper σίγουρα ξεχωρίζει. Άλλωστε, η πλαισίωση της συναυλίας από τα αρχαία τείχη του θεάτρου προμηνύει ένα πραγματικά μοναδικό σόου, από έναν καλλιτέχνη που ξέρει να αξιοποιεί στο έπακρο τον κάθε χώρο ώστε να πει την ιστορία του.

Επιπλέον, τη νύχτα της 6ης Ιουλίου θα κάνουν πρεμιέρα δύο τρισδιάστατα, κινούμενα AI γλυπτά (αλγοριθμικά) από το σόου «PVNP» του Cooper, τα οποία θα μπορεί να δει κανείς μέσω URL και Geolocation: ένα  πάνω στο μνημείο του Ηρωδείου κατά την διάρκεια της παράστασης, και ένα άλλο στο φουαγιέ – τα επόμενα θα τοποθετηθούν στο Bank of England, οπότε ευκαιρία για ένα ταξίδι προς τα εκεί, αμέσως μετά την εμφάνισή του στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου…

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio