ΜΟΥΣΙΚΗ

Ταφ Λάθος: Τρεις Ερωτήσεις πριν το Live

Ο ανατρεπτικός Ταφ Λάθος μας απαντά σε τρεις ερωτήσεις, καθώς ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στο roof stage του Gazarte την Τετάρτη 7 Ιουλίου. 

06/07/2021

Μετά τη sold out συναυλία του πριν από λίγες μέρες, ο Ταφ Λάθος επιστρέφει στην ταράτσα του Gazarte για τρία ακόμα απολαυστικά live με την μπάντα του, τις Τετάρτες 7, 14 και 21 του μήνα, γεμίζοντας τον Ιούλιο με τις μουσικές του. 

Με πρότερο δείγμα τη δουλειά του στους Ψυχόδραμα, ο Ταφ Λάθος μετρά ήδη πάνω από δεκαετία ως solo καλλιτέχνης, από το πρώτο EP του, «Κάνοντας Μια Βόλτα» το 2004 ως και τον τελευταίο δίσκο του, «Deca» (2019), και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Αγαπημένος του Pepper 96,6 και των Church Sessions, ο Ταυτισμένος Λάθος ―ή αλλιώς, Παναγιώτης Κυριακού―  είναι μία τρομερά ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνη που προέρχεται από τη hip hop, αλλά έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός σε ετερόκλητα ακροατήρια, συνδυάζοντας επιρροές από funk και reggae, μέχρι και τη δημοτική παράδοση. 

Η πρώτη του φορά στο Gazarte με την επταμελή του μπάντα ήταν μια συναυλία που μεταδόθηκε από απόσταση, ενώ την Τετάρτη 30 Ιουνίου έδωσε ένα εξαιρετικό live που του εξασφάλισε άλλες τρεις Τετάρτες για να γεμίσει το καλοκαίρι με την απίστευτη ενέργεια και τις μοναδικές μελωδίες του. Eισιτήρια υπάρχουν εδώ.

Η τελευταία σου συναυλία ήταν μέσω livestreaming· θα έλεγες πως ήταν ένα ικανοποιητικό υποκατάστατο;

Σίγουρα το Live Streaming δεν μπορεί να αντικαταστήσει το live με κόσμο σε καμία περίπτωση. Ήταν μια διαφορετική συνθήκη, αρκετά αγχωτική και πρωτόγνωρη για όλους μας. Άλλο ο φακός της κάμερας και άλλο τα μάτια και η ενέργεια των ανθρώπων που σε παρακολουθούν από κοντά. Βέβαια το σαλόνι του Gazarte και ο κόσμος που βρισκόταν εκεί μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας, σαν να παίζαμε σε μια απ’ τις πολλές πρόβες που κάνουμε και περνάμε όμορφα και δημιουργικά πριν εμφανιστούμε σε κάποιο live με κόσμο. Δεν ένιωσα ότι κάνω live, ένιωσα ότι περνάω πανέμορφα παρέα με τους φίλους μου παίζοντας μουσική. Δεν θα έλεγα ότι λειτούργησε σαν υποκατάστατο. Λειτούργησε στο να μπορούμε σαν μπάντα να ανταπεξέλθουμε στην οποιαδήποτε πρόκληση και να μαθαίνουμε να χειριζόμαστε την ψυχολογία μας. 

Ποιο κομμάτι ανυπομονείς να μοιραστείς με τον κόσμο, επιτέλους ζωντανά;  

Ένα απ’ τα τελευταία τραγούδια που έγραψα για το project «200 Χρόνια Δημοτικό Τραγούδι» που είχε την επιμέλεια ο μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος.

Τι καινούριο να περιμένουμε από σένα μετά το «Deca»; 

Πολλά και τίποτα…


Δες και αυτό:

Monsieur Minimal: 3 ερωτήσεις πριν το live

 

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio