Οι Balthazar στο Fuzz
ΜΟΥΣΙΚΗ

Review: Οι Balthazar στο Fuzz

Τρία χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα μας, η μπάντα από το Βέλγιο επέστρεψε στο Fuzz Club την 16η Απριλίου, κι εμείς ήμαστε εκεί για να σας πούμε εντυπώσεις.

18/04/2022

Προγραμματισμένη αρχικά για το Μάρτιο του 2020, η εμφάνιση των Balthazar στην Ελλάδα είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Εκ των υστέρων, δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε πως ίσως αυτό να ήταν για το καλύτερο, αφού σημαίνει πως τελικά ακούσαμε το ίδιο βράδυ, για πρώτη φορά ζωντανά, κομμάτια από το υπέροχο «Fever» του 2019, αλλά από το πιο φρέσκο ―και εξαιρετικό― «Sand» που κυκλοφόρησε μέσα στο 2021.

Θυμίζουμε πως μετά από τρεις δίσκους, τα ιδρυτικά μέλη των Balthazar, Jinte Deprez και Maarten Devoldere, είχαν κάνει ένα διάλειμμα για να ασχοληθούν με τα προσωπικά τους project ―ο Jinte ως ‘J. Bernardt’ και ο Maarten ως ‘Warhaus’, μαζί με την αγαπημένη του Sylvie Kreusch.

«Oι δίσκοι των solo projects ήταν πιο επιτυχημένοι απ’ ότι περιμέναμε και λειτούργησαν σαν δημιουργικό οξυγόνο για την μετέπειτα ηχογράφηση του ‘Fever’», είχε αναφέρει μάλιστα σε συνέντευξή του ο Maarten.

Το βράδυ της 16ης Απριλίου ξεκίνησε με τα αδέρφια Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο Κρομμύδα και τους indierock ήχους των Pink Vanity να μας βάζουν στο κλίμα για νυχτερινές απολαύσεις ―κατά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το πολύ δυνατό Late Night Pleasures.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του opening act, ένα I don’t wanna wait άρχισε να ακούγεται σπασμωδικά και προκλητικά από τα ηχεία, για να οδηγήσει τελικά την μπάντα των Jinte Deprez, Marteen Devoldere, Simon Casier, Michiel Balcaen και Tijs Delbeke στη σκηνή και να ξεκινήσουν το σετ τους με το Hourglass, ανανεωμένοι και έτοιμοι για την ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Ακολούθησαν τα Do Not Claim Them Anymore από το «Rats» του 2012 και Wrong Vibration από το «Fever», με τους ενθουσιασμένους θεατές να τραγουδούν τους στίχους, ενώ με τη φρέσκια εκτέλεση του The Boatman από τον πρώτο δίσκο της μπάντας, «Applause», και το μακρινό 2010 φάνηκε η εξέλιξή τους προς το καλύτερο.

Moment και On a Roll ακολούθησαν, με τρομπέτα και βιολιά να ζωντανεύουν τις μελωδίες και να ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα, ενώ λίγο πριν το νοσταλγικό You Wont Come Around, ο Maarten αποδείχθηκε τρομερά γλυκός, ζητώντας από το κοινό να τραγουδήσει για τα 70α γενέθλια της μητέρας του, την ίδια στιγμή που πίσω στο Βέλγιο βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πάρτυ-έκπληξη που της είχε ετοιμάσει.

Στη συνέχεια, με την ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Fuzz να έχει ζεσταθεί και τους Deprez και Devoldere να εναλλάσσονται στη φωνή, ήρθε η ώρα για τo γκρουβάτo Im Never Gonna Let You Down Again να υπογραμμίζει το μαγικό συνδυασμό δυναμισμού και αισθαντικότητας που χαρακτηρίζει την μπάντα των Βέλγων. Τα πολύ ερωτικά Linger On, I Want You αφιερωμένο από τον Maarten σε κάποια Αναστασία― και Fifteen Floors έδωσαν σειρά στο απίστευτο Fever που σίγουρα άφησε την πλειοψηφία των θεατών με ένα ωραιότατο βράχνιασμα το επόμενο πρωί, αφού με τα αγόρια να έχουν πλέον φύγει από τη σκηνή, ο κόσμος συνέχισε να το τραγουδά.

Το δεύτερο encore ήρθε τελικά μετά το Entertainment, με ένα medley του ήδη λατρεμένου soulful pop φόρου τιμής στη ‘70s disco, Losers, μαζί με το αγαπημένο Bunker να κλείνει τη βραδιά ένδοξα και να μας αποζημιώνει για την αναμονή, επισφραγίζοντας ένα από τα καλύτερα live των τελευταίων μηνών.

cover photo credits:  cp_smileorwhatever

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio