οιδίπους_τύραννος_καραντζάς
Competitions

Πάμε θέατρο. Κερδίστε προσκλήσεις για τον “Οιδίποδα” σε σκηνοθεσία Δημήτρη

13/07/2020

Τρεις αφηγητές ανασύρουν επί σκηνής την ιστορία του Οιδίποδα, του ανθρώπου που ήταν μοιραίο να φτάσει στην γνώση και σε όλη την οδύνη που αυτή επιφέρει. Σε ένα νεκρικό τοπίο, ένα τοπίο λοιμού, ο Οιδίπους- βασιλιάς της Θήβας , επιχειρεί να μάθει την αιτία της «αρρώστιας», την αιτία που όλος ο λαός του «νοσεί». Η διαδικασία αυτής της έρευνας οδηγεί στην επώδυνη απάντηση. Η αρρώστια είναι ο ίδιος.

Οι τρεις ηθοποιοί στήνουν ένα κρίσιμο «παιχνίδι» στο οποία ανά πάσα στιγμή παρακολουθούν και αναπαριστούν όλη τη διαδρομή του Οιδίποδα προς τη γνώση, τη δυσκολία που έχει η ομολογία της γνώσης , και την αντίσταση του ανθρώπινου όντος να γνωρίσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Στο έργο του Σοφοκλή όλα τα πρόσωπα είναι ταυτόχρονα  θύτες και θύματα, άγιοι και αμαρτωλοί, συνειδητοί και ασυνείδητοι . Οι τρεις υποκριτές εναλλάσσοντας ρόλους, διογκώντας στιγμές, βουτώντας στο ασυνείδητο των προσώπων του Σοφοκλή ( με πολύτιμο αρωγό τις αφηγήσεις από το σενάριο του Παζολίνι) συνθέτουν ενώπιον μας τον άνθρωπο που ξεκινάει ως σωτήρας και καταλήγει ως «άθλιο συντρίμμι», ως « τυφλός ζητιάνος και προφήτης».

Ο «Οιδίπους», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά – μια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, ξεκινά τη διαδρομή του σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της επαρχίας.

Μια παράσταση  που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, προέκυψε ως ανάγκη μέσα στην καραντίνα. Ως ανάγκη ύπαρξης της τέχνης με κάθε κόστος και ως ανάγκη των ανθρώπων του θεάτρου και των τεχνών να συνεχίσουν μέσα από τη δουλειά τους να προσκαλούν τον κόσμο στο θέατρο.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας ( Τετάρτη 22/7) και για την παράσταση στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη,Πέμπτη 23/7).

Συντονιστείτε στον Pepper 96,6 και στείλτε sms: PEPPER – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και την απάντηση στην ερώτηση του αγαπημένου σας παραγωγού.  

(Χρέωση 0,31€/sms με Φ.Π.Α και επιπλέον τέλος τηλεφωνίας 12%, έως  20% ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού.)

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio