ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο βραβευμένος Βασίλης Κεκάτος έρχεται στην TV

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες– σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος ετοιμάζει μια πρωτότυπη μίνι σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Milky Way».

13/10/2021

Την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά, για το MEGA,  θα σκηνοθετήσει ο 30χρονος Βασίλης Κεκάτος, που το 2021 κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την μικρού μήκους ελληνο-γαλλική ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

Πρόκειται για μία μίνι σειρά μυθοπλασίας, με τίτλο “Milky Way”, σε παραγωγή της Foss Productions.

Η προσωρινή αφίσα του “Milky Way”
credits: Justine Kurland ( από τη σειρά φωτογραφιών ”Snow Angels”)

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες επιμένουν ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, ενώ οι έφηβοι  προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον. Μια κοινωνία που επιβιώνει κρυμμένη πίσω από τα μυστικά της είναι ο πλασματικός τόπος, όπου κατοικούν τα πρόσωπα του «Milky Way». Στη σειρά θα συναντηθούν το τραγικό με το κωμικό στοιχείο, το ρομαντικό με το σκληρό και το ονειρικό με το άκρως ρεαλιστικό. Τολμηρό, ανθρώπινο αλλά και με χιούμορ που θα κρύβεται στα πιο απρόσμενα σημεία, το «Milky Way» θα κάνει το θεατή να συγκινηθεί βαθιά, να κλάψει αλλά και να γελάσει.

Η νέα σειρά, όπως εξηγεί ο Βασίλης Κεκάτος, έρχεται «σε μια εποχή που η ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί και είναι εφάμιλλη της ποιότητας σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών».  Το «Milky Way», για τον σκηνοθέτη, «ενεργοποιεί το ένστικτο των ηρώων του για προσωπική ελευθερία, είναι μια τρυφερή και διασκεδαστική ωδή σε αυτούς που δραπετεύουν».


Ποιος είναι ο Βασίλης Κεκάτος

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, φωτογράφος, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και υπότροφος του ινστιτούτου Sundance, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Είναι ο δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που βραβεύεται με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, και συγκεκριμένα για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», η οποία τιμήθηκε στο ίδιο φεστιβάλ και με τον Queer Palm.

Με τις ταινίες του, «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» (2018) και «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» (2019), έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως του Λοκάρνο, το Sundance, του Κλερμόν-Φεράντ και του Τέλιουραϊντ.


Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένο να γίνουν στα μέσα του 2022 με σκοπό η μίνι σειρά «Milky Way» με την υπογραφή του Βασίλη Κεκάτου να προβληθεί στο MEGA την επόμενη σεζόν.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio